Deze 7 tips motiveren je om te beginnen met hardlopen

Lifestyle door Maj

Als je houdt van de buitenlucht en graag wat meer in beweging wilt zijn, is hardlopen een hele goede manier om te sporten. Het is lekker flexibel, want je kan ieder moment van de dag gaan hardlopen en gaan wanneer het jou uitkomt. Geen smoesjes meer dus, maar toch kan het best een drempel zijn om gemotiveerd aan de slag te gaan. Wij geven je daarom 7 tips mee die je motiveren om te beginnen met hardlopen.

1. Plan mooie routes

Leuke routes kunnen ervoor zorgen dat je meer plezier beleeft aan het hardlopen. Heb je zin om de natuur in te duiken? Ga dan lekker hardlopen in het bos of het park om even volledig je hoofd leeg te maken. Als je liever onder de mensen bent, kan je de stad ingaan en daarna jezelf belonen met een welverdiend kopje koffie. 

2. Een leuke sportoutfit

Zeg nou eerlijk, een leuke sportoutfit kan ook best wat doen voor je motivatie. Zorg vooral voor een goed paar hardloop schoenen, heel belangrijk om aan te denken!

3. Werk met een app

Als je niet weet waar te beginnen, is een hardloop app een goede en effectieve manier om van start te gaan. Je belast jezelf dan ook minder, doordat deze app aangeeft wanneer je moet gaan lopen en weer mag gaan hardlopen. Perfect om bewust het hardlopen op te gaan pakken.

4. Maak een schema

Als je liever niet met een app werkt, kan een schema ook erg fijn zijn. Zo kan je conditie opbouwen en word je ook telkens beter in het hardlopen. Zo voorkom je blessures en zie je sneller vooruitgang. Je kan zelf een schema maken met iemand die er bijvoorbeeld verstand van heeft of iemand contacten hierover.

5. Motiverende afspeellijst

Een fijn muziekje kan mega erg helpen om goed in het ritme te komen. Als je liever geen muziek draait, kan je ook een leuke podcast opzetten.

6. Samen rennen

Een hardloop maatje kan bevordelijk werken, doordat je elkaar stimuleert om toch de deur uit te gaan. Extra gezellig en ook nog eens goed voor je motivatie!

7. Beloningen na het hardlopen

Beloningen kunnen zeker helpen om jezelf te motiveren. Denk niet meteen aan een reep chocolade, maar een goede en voedende herstelmaaltijd of bijvoorbeeld een paar nieuwe hardloopschoenen bij je eerste behaalde doel. Zoek uit wat voor jou motiverend werkt en zodra je alles op orde hebt: beginnen maar met die hardloopsessies!