Zo krijg je meer motivatie om te gaan sporten

Lifestyle door Maj

Soms wil je heel graag sporten, maar is het niet altijd even makkelijk om jezelf aan te zetten tot een productieve sportsessie. Herken jij jezelf hierin? Tijd om je mindset om te zetten, je energielevel te verhogen en meer te gaan bewegen in het nieuwe jaar. Wij geven je alvast een aantal tips mee waardoor je meer motivatie krijgt om te gaan sporten. 

1. Een positieve mindset

Begin het sporten met een goede mindset. Je brein heeft namelijk ook een warming-up nodig door in te beelden wat je wilt gaan doen. Zorg ervoor dat je enthousiast en gemotiveerd wordt door filmpjes te bekijken van andere mensen die veel bezig zijn met sporten. Zo heb je voor ogen waar je het voor doet en raak je geïnspireerd. 

2. Begin klein

Het is niet mogelijk om van de één op de andere dag topfit te zijn. Verwacht dus niet dat je na een keer fitnessen meteen in topconditie bent, want dit gaat echt langer duren. Laat je lichaam eerst even wennen en overbelast jezelf niet, zodat je ook eerder resultaat ziet. Veel leuker om na enige tijd vooruitgang te boeken en te merken dat je steeds meer conditie krijgt.

3. Ga met een vriend of vriendin sporten

Samen sporten werkt motiverend, zo kan je elkaar inspireren om door te zetten en toch te gaan bewegen. Als je merkt dat je te snel afgeleid raakt, kunnen groepslessen ook leuk zijn om aan deel te nemen. 

4. Maak een plan 

Maak een plan om jezelf te motiveren, dit kan je doen met een professioneel iemand of zelf via bijvoorbeeld Excel. Daarnaast kan je ook met beloningen werken om het sporten leuker te maken. Gemotiveerd sporten is een wat langer proces, wat je voor jezelf een beetje fun moet maken. 

5. Stel doelen voor jezelf 

Het is belangrijk om je doel voor ogen te houden. Klinkt voor de hand liggen, maar het is goed om te weten waarom je meer wilt gaan sporten. Blijf jezelf hieraan herinneren en weet waarvoor je het doet. Een tip is om je motivatie op te schrijven en terug te lezen waarom je meer wilt gaan sporten als het even wat moeilijker is.

6. Maak het een leuke activiteit

Bewegen moet vooral leuk zijn. Zodra jij naar elke sportsessie met tegenzin gaat, is je mindset niet compleet klaar om te gaan sporten. Als je naar een sportschool gaat kan je bijvoorbeeld je favoriete muziek of podcast opzetten en leuke sportkleding dragen. Verder zijn er meer sporten dan alleen fitnessen, zoals zwemmen, voetbal, tennis, hockey enzovoort. Probeer daarnaast ook gezond te eten en dit leuk te maken door lekkere recepten te verzamelen. Allemaal handige tips om jezelf te motiveren, dus laat het sporten maar beginnen!