Met dit trucje pak je de mug in je slaapkamer binnen no-time

Life Hacks door Sanne Michelle

Wij kennen het probleem allemaal. Je ligt lekker in bed na een lange dag maar een zoemende mug houdt je wakker. Niks is zo vervelend als muggen die je nachtrust verstoren. Je bent eruit: je gaat dat kreng pakken, maar na een kwartier zoeken geef je de hoop op. Wij helpen je uit de brand, want met deze tip ben jij deze zomer muggenbultvrij en slaap je als een roosje!

Muggenjacht

Net wanneer jij besloten hebt om die ene zoemende mug die jouw nachtrust verstoord te gaan pakken, bedenkt de mug om zich te verstoppen. Het lijkt onmogelijk om hem te vinden. Helemaak gek word je ervan! Grote kans dat de mug een vrouwtje is trouwens, want deze muggen bijten en mannetjes niet. Vrouwtjesmuggen gebruiken het bloed van mensen om eitjes te leggen. Mannetjes daarentegen houden zichzelf in leven met sappen uit bloemen en planten.

via GIPHY

De truc

Met deze truc kun je binnen no-time gaan slapen en het is makkelijker dan je denkt. Het enige dat je nodig hebt is een zaklamp (op je telefoon kan ook prima). Zet het licht uit op je kamer en zet de zaklamp aan. Houd de zaklamp dicht bij je lichaam en adem uit, nu is het een kwestie van afwachten tot de mug naar je toe vliegt. Muggen komen namelijk af op lichaamsgeur en niet per se op licht. De zaklamp helpt je puur om de mug te kunnen zien. Wanneer de mug dichtbij is zul je dit direct zien door de schaduw die het beestje zal creëren op de muur. Alleen nog even raak slaan et voilà!

via GIPHY

Adem in, adem uit

Dat muggen op licht afkomen is helaas een fabeltje. Ze komen af op lichaamsgeur en voornamelijk je adem. Mocht je de mug niet zo snel kunnen vinden, adem dan even extra diep in en uit. Wedden dat je de mug binnen een paar seconden in het vizier hebt? Slaap lekker!

via GIPHY

Dekens gebruiken

Mocht je nou donker behang hebben in je kamer of de schaduw niet goed kunnen zien, dan kun je het trucje ook liggend uitvoeren met je deken. Ga lekker liggen en leg je telefoon op je lichaam met de zaklamp aan of de helderheid van je scherm hoog. Leg de dekens strak over je heen zodat je de mug goed kunt zien wanneer deze landt. Pas het ademtrucje weer toe om de mug naar je toe te lokken. Het is voor deze truc wel handig dat je lichtgekleurde dekens hebt zonder een patroontje, want anders zie je de mug alsnog niet zitten.

via GIPHY

Buiten de slaapkamer houden

Mocht je nou helemaal geen energie hebben om de muggen te pakken voordat je gaat slapen, dan kun je ze natuurlijk ook buiten de slaapkamer houden. Je kunt horren plaatsen voor het raam of een klamboe om je bed plaatsen. Zo voorkom je in ieder geval dat ze je niet steken, mochten ze toch je kamer binnengedrongen zijn. Je kunt ook een ventilator aanzetten. Muggen zijn niet sterk genoeg om in de luchtstroom te vliegen. Er zijn ook planten die muggen verjagen: rozemarijn, munt, lavendel en citroengras zijn geen favorieten bij de vliegende wezens. Lavendel helpt jou trouwens weer bij een goede nachtrust. Ideaal!

via GIPHY