Opruimhulp: 10 x accessoires die jij niet meer gebruikt en weg zou moeten gooien

Lifestyle door Zora

Je stelt de dag van opruimen en schoonmaken van je kamer altijd uit, maar elke keer heb je steeds meer items en accessoires die ruimte innemen en nutteloos zijn. Organiseer je kast en gooi enerzijds alles weg wat niet in goede staat is en geef anderzijds de accessoires weg of doneer die mogelijk een tweede leven krijgen. Als je iets niet leuk vindt of het is nutteloos, waarom zou je het dan bewaren? Zelfs als je denkt dat je het in de toekomst nodig zult hebben, gebeurt dat nooit. Laten we beginnen!

1. Tassen die uit de mode zijn

Toen je hem kocht was hij erg in, maar je stijl is jaren geleden veranderd en je gebruikt hem niet meer voor bruiloften of doopfeesten. Geef het liever aan een vriendin of doneer het. In de kast staat het alleen maar stof te verzamelen.

2. Hoofddeksels die jij nooit meer draagt

Al je vrienden zijn getrouwd en het is lang geleden dat je een van deze op je hoofd hebt gezet. Doe hetzelfde als met de tas en bespaar ruimte voor spullen die je wel dagelijks gebruikt.

3. Riemen die niet meer passen

Riemen van voor het afvallen of aankomen. Hoe dan ook, als we een riem veel gebruiken, verschijnen vlekken en slijtage meestal in de buurt van het gat dat we het meest hebben gebruikt. Als het te opvallend is wanneer je de riem omdoet, gooi hem dan weg.

4. Zonnebrillen met krassen of kromme pootjes

Ze zijn het niet eens waard om mee te nemen in de auto voor 'noodgevallen'. Met hen rijden zal gevaarlijk en waarschijnlijk behoorlijk ongemakkelijk zijn. Bewaar alleen de zonnebrillen die nog in goede staat verkeren.

5. Haarelastieken die geen rek meer hebben

Als je handig bent kun je de naad losmaken en het binnenrubber verwisselen. Is helemaal niet moeilijk. Ben jij niet zo handig? Neem dan ook afscheid van hen.

6. Haarbanden die pijn doen

Degenen waarvan je last krijgt achter de oren en uiteindelijk hoofdpijn veroorzaken. Zelfs als je ze erg leuk vindt, zoek dan iemand die het niet erg vindt of gooi ze weg.

7. Portemonnees die stuk of versleten zijn

Die ene die je moeder voor je heeft meegebracht van haar vakantie, die leren portemonnee die je zo mooi vindt of dat kleine tasje waarvan de rits kapot is. Als ze niet goed sluiten, de versieringen ontbreken of je vindt ze simpelweg niet meer mooi, dan ga je ze niet meer gebruiken.

8. Oorbellen zonder paar

Als je de paar van een oorbel al een tijdje niet hebt gevonden, verzekeren we je dat je geen geweldige verschijning zult maken. Maak er een broche van als je het echt leuk vindt of een speld voor een jas, maar zo niet, gooi hem dan weg.

9. Oncomfortabele haarclips en pinnen

Het gebeurt een beetje zoals met hoofddeksels en hoofdbanden. Toen je het zag, was je er zeker dol op, maar als je het gebruikt, grijpt het niet vast. Beter weggooien.

10. Ringen die niet meer passen of storend zijn

Degenen die te groot zijn en in de weg zitten bij het typen op de computer of wanneer je iets wilt doen. Geef ze weg, doneer ze of, als je ze echt leuk vindt, hang ze aan een sierlijke ketting en laat ze in stijl zien.