Voerbak van je hond of kat afwassen? Zo vaak moet dat

Lifestyle door Chloe

We zijn zelf gewend om een bord na iedere keer gebruiken de vaatwasser in te gooien. Bij onze huisdieren ligt dit wat anders. Die kunnen toch makkelijk meerdere maaltijden uit het bakje eten voor je hem moet afwassen? Hoe vaak je de voerbak van je hond of kat moet afwassen zochten wij voor je uit.

Zo vaak moet je de voerbak van je hond of kat afwassen

Hoe vaak we een voerbak van onze viervoeters moeten afwassen wordt ons niet verteld wanneer we een huisdier aanschaffen. Eén keer in de paar dagen, één keer per week of zelfs om de week. De Amerikaanse National Sanitation Foundation deed onderzoek naar hoe vaak we dit eigenlijk zouden moeten doen en de uitkomst zal je verbazen. Net als onze eigen borden zou je ook de voerbak van je hond of kat iedere dag moeten afwassen. Oeps...

Bacteriën

Natuurlijk zal je hond of kat geen eten laten staan als de voerbak niet brandschoon is, maar toch is het heel belangrijk om deze dagelijks even af te wassen. Als je dit niet doet hopen bacteriën zich namelijk op en kunnen zelfs ziektes zoals salmonella met zich meebrengen. En alsof dat nog niet erg genoeg is kunnen er ook schimmels in de voerbak ontstaan waar je dier ziek van kan worden.

Zo maak je de voerbak schoon

Iedere dag schoonmaken dus. De beste manier om dit te doen is met wat heet water en zeep. Deze snelle schoonmaakbeurt zal ook niet alle bacteriën doden. Reinig de bak daarom ook één keer per week grondig door hem te laten weken in heet water met een scheutje bleek. Zo kan ook je viervoeter iedere dag genieten van een schoon bord.