Dit zijn de lekkerste recepten met Baileys in de hoofdrol
Als er iets is waar we blij van worden in de wintermaanden dan is het wel Baileys. Dit heerlijke likeurtje is een feestje op je tong. Daarom is het ook een perfect ingrediënt voor een winters recept. Ben jij hier ook zo gek op? Let dan even op, want wij hebben de lekkerste recepten met Baileys voor je verzameld.
Baileys mousse
Chocolademousse kennen we allemaal wel, maar wist je dat je ook een heerlijke mousse kunt maken van Baileys? Enjoy!
Ingrediënten
- 40 gram boter
- 2 eieren (gesplitst)
- 3 el Baileys
- 200 ml slagroom
- 200 gram melkchocolade
- 1 el suiker
Bereidingswijze
- Smelt de boter met de chocolade au bain-marie. Laat hierna iets afkoelen en mix hier het eigeel doorheen. Hierna mix de ook de Baileys door het mengsel.
- Klop hierna de slagroom stijf met de suiker en voeg beetje bij beetje bij het chocolademengsel. Vervolgens klop je ook de eiwitten stijf en spatel je dit door het mengsel. Verdeel nu over een paar kommetjes en laat zo'n 4 uur opstijven in de koelkast.
Baileys tiramisu
Ook dit heerlijke dessert staat helemaal in het teken van Baileys. Deze tiramisu wil je dit weekend nog maken!
Ingrediënten
- 250 ml Baielys
- 200 ml espresso
- 250 ml slagroom
- 100 gr suiker
- 70 gr gepasteuriseerd eiwit
- 500 gr mascarpone
- 1 tl vanille extract
- 2 pakken lange vingers
- cacaopoeder
Bereidingswijze
- Pak een kom en meng hier de espresso en de Baileys in. Vervolgens klop je slagroom stijf met de suiker.
- Klop nu de eiwitten stijf en spatel hierna door de slagroom. Als laatste roer je de mascarpone los met het vanille extract. Schep nu alles door elkaar.
- Dip de lange vingers in het Baileys mengsel tot het vocht is opgezogen. Deze verdeel je over een schaal. Schep hier nu 1/3 van het mascarponemengsel overheen en strijk glad. Herhaal deze stap nu nog twee keer, zodat er drie lagen van lange vingers met mascarpone ontstaan.
- Bestrooi de tiramisu nu met cacaopoeder en laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
Warme chocomel met Baileys
Opwarmen deze winter? Dan is een warme chocomel precies wat je nodig hebt. En met dit recept is het al helemaal een feestje.
Ingrediënten
- 50 ml Baileys
- 1 el cacaopoeder
- 100 ml melk
- slagroom
Bereidingswijze
- Verwarm de melk en roer de cacaopoeder er doorheen. Dit giet je vervolgens in een mok.
- Voeg nu de Baileys toe en een flinke toef slagroom.