Simpel en snel: de lekkerste gezonde ovenschotels

Food door Maj

Ovenschotels zijn super lekker (en lekker snel) om te maken. Heb je zin in een gezonde en makkelijke ovenschotel? Wij delen 5 keer onze favoriete recepten. Geniet ervan!

1. Ovenschotel met zoete aardappel

Zoete aardappels zitten boordevol vitamines, zoals vitamine B2, B3, C en E. Verder bevat een zoete aardappel veel magnesium, wat goed is voor sterke spieren. En naastdat deze ovenschotel super gezond is, is die ook om te smullen!

 

2. Ovenschotel met bloemkool en wortel

Deze ovenschotel is koolhydraatarm en niet geheel onbelangrijk: super gezond. Kaarsjes aan, muziekje op en aan de slag met deze heerlijke ovenschotel!

 

3. Kip pesto ovenschotel

Als je van Italiaans eten houdt (kan bijna niet anders) moet je zeker deze kip pesto ovenschotel proberen. Af en toe mag je jezelf best verwennen en hoe kan dat beter dan met een Italiaans gerecht. Top de ovenschotel af met mozerella en genieten maar. Buon appetito!

 

4. Ovenschotel met broccoli en kip

Een makkelijk recept en ook heel fijn: koolhydraatarm. Deze ovenschotel is gevuld met broccoli, kip, champignons en mozerella. Je zou eventueel nog aardappeltjes kunnen toevoegen. Yum!

 

5. Ovenschotel met zalm en prei

Ben je dol op zalm? Dan is dit recept zeker wat voor jou! De Omega 3 vetzuren in zalm verkleinen de kans op hart- en vaatziekten. Ook zijn ze goed voor je bloeddruk. Vis is dus zeker goed om toe te voegen aan je eetpatroon.