Recept: Jamie Oliver's heerlijke druivenpizza

Food door Michelle

We kennen allemaal wel de pizza Hawaii met stukjes ananas hierop. Er zijn mensen die het heerlijk vinden en er zijn veel mensen die het haten. Volgens velen hoort fruit namelijk niet op een pizza thuis! Nu kwam Jamie Oliver laatst met een nieuw gerecht waarin hij een pizza belegde met fruit. Op deze pizza zitten namelijk druiven! De anti-fruit op pizza mensen zullen hier waarschijnlijk niet heel blij van worden, maar geloof ons: het is verrukkelijk! Lees snel verder voor het recept.

Wat heb je allemaal nodig?

-olijfolie

-150 gram zelfrijzend bakmeel

-2 wostjes (runder of vegetarisch)

-1 klein rood uitje

-1 rozemarijn takje

-1 eetlepel tomatenpuree (of zongedroogde tomaten tapenade)

-100 gram rode druiven (zonder pit)

-1 bol mozzarella van 125 gram

-1 eetlepel pijnboompitten

 

Dit recept is geschikt voor 2 personen en duurt ongeveer 30 minuten!

 

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 240 graden

2. Gebruik een kom om het zelfrijzend bakmeel te mengen met wat zout en 80 ml water. Meng dit tot je een mooi deeg krijgt.

3. Bestuif het werkblad met bloem en kneed het deeg 2 minuten lang. Voeg als het nodig is eventueel wat extra bloem toe.

4. Rol het deeg nu uit tot een ovaal (15 x 30 cm). Leg dit vervolgens op een geoliede ovenschaal.

5. Bak ondertussen de worstjes tot ze een mooie goud bruine kleur krijgen.

6. Snijd ook de rode ui in kleine ringetjes.

7. Smeer de tomatenpuree over het deeg. Besrpenkel hier de ui, rozemarijn, zout, peper en olijfolie over.

8. Verdeel uiteindelijk de druiven en de mozzarella over de pizza.

9. Bak 10 minuten in de oven.

Eet smakelijk!