Deze lekkernijen mogen tijdens pakjesavond niet ontbreken

Food door Zora

Volgende week maandag is het weer zo ver: pakjesavond. We genieten van gezelschap, cadeautjes en van lekkers. Want zonder bepaalde lekkernijen is het Sinterklaasfeest niet compleet. Dit zijn de vijf snacks die op 5 december niet mogen ontbreken.

1. Speculaas

De kruidige smaak van speculaas past bij het seizoen en is super lekker. Tijdens het sinterklaasfeest kunnen we eindeloos veel lekkernijen op tafel zetten dat speculaas als hoofdingrediënt bevatten. Onze favoriet is de gevulde speculaas met amandelspijs, maar gewone speculaaskoekjes doen het ook altijd goed!

2. Marsepein

Figuurtjes van marsepein zijn eigenlijk ook onmisbaar tijdens het sinterklaasfeest. Wist je dat marsepein een mengsel is van gemalen amandelen en suiker?

3. Chocolade

We eten chocola het hele jaar door, maar vooral tijdens de feestdagen! Chocoladeletters, chocolade poppen, chocolade kikkers... Een chocolade lekkernij mag dus niet ontbreken op tafel op 5 december.

4. Taaitaai

Taaitaai: je houdt ervan of niet. Het zijn koekjes die qua smaak een beetje vergelijkbaar zijn met speculaaskoekjes, maar ook een anijssmaak hebben. En daarnaast zijn de koekjes taai natuurlijk! Zet ze zo op tafel tijdens het sinterklaasfeest of verwerk ze in heerlijke tiramisu. Hier vind jij het recept voor Sinterklaas tiramisu met taaitaai.

5. Kruidnoten

Dé lekkernij die nooit mag ontbreken op en rondom het sinterklaasfeest zijn natuurlijk de kruidnootjes. Je kan ze overal verkrijgen, maar ze smaken nog lekkerder wanneer je ze zelf bakt.