Zes gezonde tussendoortjes die je altijd kan nemen

Food door Michelle

Als je aan het afvallen bent kun je nog weleens het gevoel hebben dat je niks mag, maar dat is natuurlijk niet zo. Het klopt dat je geen koek en chips meer zou moeten eten, maar er zijn ook nog genoeg tussendoortjes te bedenken die je wel gewoon mag hebben! Uiteraard is het wel verstandig dit met mate te doen, en niet heel erg veel te gaan eten. Wij laten je zes tussendoortjes zien die je gewoon mag eten tijdens het afvallen!

Snoepgroente

Snoepgroente is een mag altijd, en je hebt tegenwoordig ook steeds meer keuze uit verschillende snoepgroenten. Kleine tomaatjes, komkommers en paprika’s bijvoorbeeld. Maar je zou er natuurlijk ook voor kunnen kiezen gewone groente te kopen en deze klein te snijden. Door ze op een mooi schaal te leggen en een gezonde dip erbij te serveren, ziet het er heel leuk uit!

Noten

Noten bevatten goede vetten die je lichaam nodig heeft, dus ook noten kunnen af en toe geen kwaad. Kies hierbij wel voor ongezouten en ongebrande noten. Gezonde noten zijn onder andere amandelen, walnoten, hazelnoten, pinda’s, macadamia’s en cashewnoten. Volg je echter een koolhydraatarm- of beperkt dieet, dan kun je de pinda’s macadamia’s en cashewnoten het beste laten staan.

Kalkoen en kipfilet

Zowel kalkoen als kipfilet zijn allebei heel mager, en kunnen dus geen kwaad. Heb je zin in iets hartigs, dan kun je hier makkelijk een paar plakjes van eten. Je zou er eventueel ook iets van roomkaas tussen kunnen doen, of augurk bijvoorbeeld. Maar ook kipfilet of kalkoenfilet in de pan klaarmaken kan natuurlijk. Lekker met wat kruiden!

Pure chocola

Dat chocola gegeten mag worden binnen een dieet is iets dat je niet snel verwacht, maar toch is het zo! Wel moet het dan pure chocola zijn, met minimaal 74% cacao. En je doet er dan natuurlijk verstandig aan om het bij 2 stukjes te houden en de rest van de reep veilig op te bergen.

Gekookte eieren

Heb je trek, maar is het nog lang geen tijd voor de lunch of het avondeten? Neem dan een gekookt eitje, of twee. Er zitten weinig calorieën in en, nog belangrijker, bijna geen koolhydraten maar wel genoeg eiwitten. Ook zorgt een gekookt ei ervoor dat je snel vol raakt, dus ideaal wanneer je nog lang moet wachten op het eten!

Fruit

Natuurlijk mag fruit ook, alleen je moet er niet teveel van eten. Daarnaast zijn er een aantal fruitsoorten die veel suiker bevatten, die kun je dus beter laten liggen of echt maar af en toe eten.

Favoriete items van Welke: