Hét recept voor de perfecte chocolade lava cake
Gevaarlijk lekker en om bij weg te smelten: chocolade lava cake of te wel moulleux au chocolat. De binnenkant van dit chocoladetaartje loopt uit met chocolade, jum! Heerlijk als dessert of gewoon als zoete snack. Ideaal als je haast hebt, want dit recept neemt weinig tijd in beslag. Wij leggen je uit hoe je nou dé perfecte chocolade lava cake maakt.
Ingrediënten voor de perfecte chocolade lava cake
Dit recept is goed voor vier chocolade lava cakes.
Beslag
- 2 eidooiers
- 2 eieren
- 50 g suiker
- 100 g chocolade
- 100 g boter
- 20 g bloem
Garnering
- 40 ml slagroom
- 10 g suiker
Aan de slag
- Begin met het voorverwarmen van de oven op 170 °C.
- Smelt de boter in een pannetje en hak de chocolade fijn.
- Klop de eidooiers met de eieren en suiker totdat het een luchtig mengsel is.
- Laat de gehakte chocolade smelten samen met de boter in de pan.
- Voeg daarna het chocolademengsel, eimengsel en de bloem samen. Spatel rustig door elkaar.
- Vet de vormpjes in met gesmolten boter en bestrooi de vormpjes aan de binnenkant met kristalsuiker. Vul daarna de vormpjes ¾ met het beslag.
- Bak de cakes in 14 minuten gaar op 170 °C.
- Klop alvast de slagroom gemengd met de suiker goed luchtig.
- Als de chocolade lava cakejes gaar zijn kan je ze garneren met slagroom en smullen maar!