DIY: de leukste inspiraties gemaakt van lege flessen wijn

Life Hacks door Michelle

Eerlijk is eerlijk, we houden allemaal wel van een heerlijk glaasje wijn. Rood, wit of rosé, dat maakt eigenlijk niet meer zoveel uit want het is gewoon allemaal erg lekker. Deze keer gaan we niet iets dieper in het glaasje kijken, maar kijken we iets dieper naar de fles. Hier kun je namelijk heel eenvoudig waanzinnig leuke dingen van maken.

 

Mocht jij een goede wijnvoorraad hebben of heb je bijvoorbeeld een wijnkelder in de trap gebouwd, dan komt er vast wel een moment dat je ook een lege voorraad hebt om een van deze creaties te knutselen. Hoe leuk!?

Tafelplantje 

Een eerste optie is het maken van een bijzondere vaas. Natuurlijk past hier niet een hele bos bloemen in, maar met een kleine verzameling kom je al een heel end. Breng eventueel een klein laagje verf op aan en combineer dit eventueel met een kleurentint die past bij jouw interieur.

Kaarsjes

Er zijn een aantal manieren om je lege fles wijn te bekleden met kaarsen. Een simpele manier om van een fles een kaarshouder te maken is om een lange, rechte kaars in de opening van de fles te stoppen. Een tweede, iets geavanceerdere optie is door een kaarsje in de binnenkant te plaatsen. De onderkant van de fles maak je open (kapot). De rand is natuurlijk scherp, dus schuur dit even glad. Vind een onderstuk zoals een stuk hout en plaats hier een waxinelichtje in. Erg leuk èn sfeervol!

Vogelhuisje

Heb jij een tuin of misschien wel een balkon? Dan is het heel makkelijk om een leuk vogelhuisje ervan te maken. Het enige wat je nodig hebt is een bakje om onder de wijnfles te leggen. Vervolgens vul je de lege fles wijn helemaal vol met vogelvoer en maak je de fles ondersteboven vast aan een plakje of muur boven het bakje. Zorg dat je er 1 à 2 cm tussenlaat zodat het voer goed doorloopt zodra het eronderuit wordt gegeten. Ook dit is slechts een variant van de vele mogelijkheden en variaties die je kunt maken voor de vogels.

Sfeerlampje

Er zijn genoeg ledlichtjes en lampjes die op een klein batterijtje draaien. Hiervoor hoef je geen stopcontact te hebben en kun je de lampjes gewoon in de fles houden. Super leuk om in de avond als sfeerlicht erbij te nemen. Wellicht tijdens het openen van een nieuwe fles wijn?

Favoriete items van Welke: