Zo maak je makkelijk zelf bloemenvoeding voor je boeket

Life Hacks door Michelle

Je hebt een prachtige bos gehaald bij de bloemist. Maar wanneer je thuiskomt zie je dat hij vergeten is bloemenvoeding mee te geven. Gelukkig kun je makkelijk zelf bloemenvoeding maken. Lees hier hoe!

Wat heb je nodig?  

Gelukkig heb je maar 3 ingedrienten nodig voor deze bloemenvoeding die je waarschijnlijk gewoon in huis hebt. 
- 950 ml water
- 2 theelepels citroen of limoensap 
- 1 theelepel bleek
- 1 theelepel suiker

Meng deze ingredienten in een grote kom totdat het bijna helder is. Wees heel voorzichtig want dit goedje mag niet in je ogen terecht komen. Het is ook aan te raden om handschoenen te dragen want bleek is natuurlijk sowieso niet goed voor je huid. Als alles goed gemengd is en het een nagenoeg heldere vloeistof is kun je het aan je vaas met water toevoegen. Meng het dan nog even goed zodat het water in de vaas met je zelfgemaakte bloemenvoeding is vermengd. Vervolgens kun je je bloemen (schuin afsgesneden natuurlijk) in het water zetten.

Hoe werkt het? 

Een plant heeft water, licht en voeding nodig. In deze bloemenvoeding worden de bloemen gevoed door de suiker die je eraan toevoegd. Het water blijft lekker schoon door de toegevoegde bleek, Zo heb je minder snel last van insecten en bacterien die jouw boeket binnen een paar dagen kunnen laten verschrompelen. Tot slot zorgt het toegevoegde zuur voor de juiste zuurtegraad van het water.

We hopen je met deze tips uit de brand geholpen te hebben wanneer je geen bloemenvoeding hebt. Het zou toch zonde zijn van je prachtige boeket als hij binnen een paar dagen gaat hangen.