5x tips om je paastakken te versieren

Hobby door Maj

Aankomend weekend is het alweer Pasen en wat is er leuker dan je huis paas ready maken? Tijd om paastakken te versieren, natuurlijk passend bij de stijl van je interieur. Wij geven 5x tips mee om je paastakken te pimpen!

1. Lege eieren

Paaseieren mogen natuurlijk niet ontbreken in je versierde paastakken. Om te zorgen dat de eieren niet te zwaar zijn, is het verstandig om lege eieren te gebruiken. Blaas deze zelf uit zoals op onderstaande voorbeeld of nog makkelijker, koop lege eieren. Je wil natuurlijk wel een vrolijk feestje maken van je paastakken, dus tijd om de eieren te schilderen! Verf ze in kleuren die bij je interieur passen  en maak er één mooi geheel van. Maak er een strikje aan en hang ze op in de boom. Laat Pasen maar beginnen!

 

2. Eieren in de vaas

Nog een leuke tip: verdeel de eitjes in de vaas en zet daar de paastakken in. Je kunt neppe eieren gebruiken of bijvoorbeeld chocolade paaseitjes. Het staat super vrolijk en eigenlijk hebben je takken daarna niet meer zoveel versiering nodig.

 

3. Paashaasjes knutselen

Leef je uit, wees creatief en ga aan de slag met het maken van leuke paashangertjes! Denk aan paashaasjes, kuikentjes en paaseieren om in de takken te hangen. Hoe schattig zijn deze leuke paashaas hangertjes? Je kunt ze in allerlei verschillende kleuren en prints maken die passen bij de stijl van je paastakken.

 

4. Paashangers knutselen 

Deze leuke paashangers zijn gemaakt van zoutdeeg. Versier ze met allerlei leuke kralen en maak er een vrolijk hangertje van. Vergeet niet om er een gaatje in te maken, zodat je het hangertje ook daadwerkelijk kunt ophangen. Ook super gezellig om als paasactiviteit te ondernemen met de kids!

 

5. Paastakken ophangen

In plaats van je paastakken in een vaas op te bergen, kun je ze ook ophangen aan de muur of boven de voordeur bijvoorbeeld. Zoek een leuk plekje uit en versier ze met je zelfgemaakte paasdecoratie. Een super origineel en leuk idee!

 

Opzoek naar nog meer inspiratie om je paastakken te versieren? Er zijn verschillende stijlen om je paastakken mee te versieren, zodat deze matcht met je interieur. Denk aan een kleurrijke paasboom, minimalistische paasboom of een  traditionele paasboom. Hier lees je alle ins en outs over het kiezen van een stijl en het versieren van de boom! Aan de slag.