Breng Pasen in huis met deze items

Wonen door Britt

Pasen staat weer voor de deur, dus we mogen ons huis weer in de paassferen brengen. Van paastakken tot aan de lekkere paaseitjes op tafel. Heb jij ook het probleem dat je elke keer wanneer je langs de schaal loopt een paaseitje pakt? Nu mag het, het is Pasen! Hoe breng je Pasen in je huis? Lees snel verder.

Lees meer: De leukste DIY activiteiten rondom Pasen

De paastak 

Een paastak mag natuurlijk niet ontbreken tijdens je huis decoreren voor Pasen. Maak hem zo opvallend als je zelf wil. Er zijn veel leuke verschillende decoraties te koop voor in jouw tak. Kies voor de kleuren van jouw woonkamer en hou het rustig of ga all out met kuikentjes, verschillende eitjes en nestjes. Tip! Katjes lenen zich ook prachtig als paastak.

Vaas met paaseitjes

Die lekkere paaseitjes die zijn niet alleen heerlijk om op te eten, maar je gebruikt ze ook leuk voor decoratie. Met deze tip blijven je eitjes ook langer op tafel staan, in plaats van als je ze leuk op een schaaltje legt. Wat heb je nodig? Je leuke versierde paastak of tulpen, lekkere paaseitjes, een grote vaas en een iets kleinere vaas. Schuif de kleine vaas in de grote vaas. Vul de ruimte tussen de twee vazen met jouw favoriete paaseitjes of met de kleur verpakking die het leukst in jouw interieur past. Vul de kleine vaas met water en zet daar jouw mooie versierde tak in. Eet je liever de eitjes op? Vul de ruimte dan op met andere leuke paasdecoratie, zoals grote gekleurde eieren. Heel leuk voor op de paastafel.

Een lekker nestje 

Decoreren is leuk, maar een lekkernij voor Pasen is ook altijd een goed idee. Deze lekkere chocoladenestjes zijn een lekker tussendoortje voor de dagen rond Pasen en brengen je helemaal in de paassferen.

Wat heb je nodig?

  • 4 repen chocolade naar keuze
  • 1 pak zoute sticks
  • Mini chocolade eitjes

Smelt de chocolade in de magnetron of au bain-marie. Sla ondertussen de zoute sticks kapot en stop deze in een grote kom. Voeg hierbij de gesmolten chocolade en roer goed door. Leg op een groot bord een vel bakpapier. Schep hierop kleine nestjes en maak een klein gaatje in het midden. Leg in het gaatje een paar kleine eitjes en laat de nestjes hard worden in de koelkast. Super cute en erg lekker!

Een Paasstukje 

Een kerststukje heb je vast wel een keer gemaakt, maar heb je ook een Paasstukje gemaakt? Dit staat heel leuk in je huis en je maakt het zo creatief en moeilijk als je zelf wil. Wij vinden een paasstukje in een eierdoos erg leuk. Stop er mos, lege eierenschillen, gekleurde eieren, vogelnestjes en bloembollen in. Dit zorgt voor de paassfeer in jouw huis die jij zoekt.

Gekleurde eieren met een natuurlijk ingrediënt 

Leuk als decoratie of om op te eten, gekleurde eieren. Vroeger ging je aan de slag met verf, maar doe het nu op deze simpele manier. Op een makkelijke manier kleur je de schil van je eieren in de kleuren paars en blauw. Wil je een paars of lila ei? Rol het ei dan door gesmolten bosbessen. Hoe langer het ei in de gesmolten bosbessen rolt, hoe donkerder het ei wordt. Fan van blauw? Wrijf met een stukje rodenkool over het ei, totdat het de perfecte kleur blauw heeft. Ook erg leuk voor in het paastukje. Match de kleur met de blauwe druiven of paarse hyacinten.