Laag budget en toch leuke Paasversiering in huis? Knutsel dan deze dingen!

Hobby door Kyra

Pasen komt er aan, gezellig! Naast brunchen en eitjes zoeken is het ook een leuk idee om het huis leuk aan te kleden. Hier hoef je gelukkig geen bakken met geld aan uit te geven. Dit zijn de leukste dingen om zelf te maken.

Paastakken

Een Paastak is de perfecte manier om je huis te decoreren. De takken van de wilg zijn stevig en maken vaak een mooie, speelse vorm. Hierdoor hang je er gemakkelijk allerlei decoratie aan. Echt een goed idee!

Ei van touw

Deze eieren zijn niet om op te eten, ook al zijn ze super schattig. Je maakt deze super gemakkelijk zelf, zonder veel verschillende producten te hebben. Aan de slag!

Benodigdheden

 • Gekleurd dun touw
 • Waterballonen
 • Witte lijm

Zo maak je het

Begin met het beslissen van kleurencombinaties. Wil je gaan voor eieren met één kleur, of ga je mixen? Blaas dan de waterballonen op. Het beste is om deze op te blazen met een pompje; zelf opblazen is moeilijker dan gedacht. Meng de witte lijm met een beetje water om het nog vloeibaarder te maken. Knip van het touw stukken die ongeveer net zo lang zijn als je onderarm. Haal deze door de lijm en wikkel het in een speelse manier om de ballon. Als je eitjes klaar zijn, is het tijd om ze te drogen. Dit is mogelijk op wax papier, maar ook aan een droogrek. Hang de ballonen op met een knijper en laat ze hangen. Voor het beste resultaat is het soms het beste om ze een dag te laten hangen. Als het touw droog is, is het tijd om de ballon er uit te halen. Prik deze kapot met een naald en wacht tot het leeg is. Trek de ballon er uit met je vingers of een pincet.

Konijntjesversiering

Konijnen zijn een groot deel van Pasen. In chocoladevorm, versiering en ook kleding kent de konijnen. Hang ze ook in de Paastak met deze makkelijke en leuke DIY.

Benodigdheden

 • Gekleurd & wit papier
 • Nietmachine
 • Lijm
 • Zwarte stift
 • Draad

Zo maak je het

Begin met het gekleurde papier naar keuze te vouwen als een trap. Eerst een centimeter naar links, de volgende vouw naar rechts. Ga zo door totdat het hele papier gevouwen is. Ga je voor een realistische wit of bruin konijn, of ga je voor kleurrijk? De keuze is aan jou. Niet het papiertje samen in het midden. Vouw de uiteindes naar elkaar, zodat er een cirkel ontstaat. Lijm de uiteindes aan elkaar. Maak met een papiertje van dezelfde kleur het hoofd van een konijn. Maak met een ander kleur papier, zoals roze, de vorm van de binnenkant van een oortje en de wangetjes. Plak deze op het konijnengezichtje en teken met een zwarte stift de ogen, neus en mond. Plak het gezicht in het midden van de cirkel. Haal een draad door de bovenkant en klaar ben je.

Pompons

Pompons zijn super makkelijk om te maken. Naast dat ze er leuk uit zien, zijn ze ook nog eens gevarieerd! Maak de leukste dieren op deze manier.

Benodigdheden

 • Gekleurd wol, grootte en kleur naar keuze
 • Vork
 • Schaar

Zo maak je het

Wikkel het wol om de vork heen. Zorg ervoor dat je aan de boven- en onderkant nog wat ruimte overlaat. Hoe meer wol je eromheen wikkelt, hoe dikker de pompon. Als je het goed genoeg vindt, haal je een tweede stukje wol om het gewikkelde wol. Leg er een knoopje in en zorg dat ie goed vast zit. Knip daarna de zijkanten los. Nu heb je een super leuke en schattige pompon gemaakt! Geen inspiratie? Wij hebben wat leuke ideeën voor je.

Slingers

Alle decoraties die je zojuist hebt gemaakt, zijn niet alleen leuk als versiering van de Paas tak of een dienblad. Hang ze aan een slinger! De pompoms rijg je gemakkelijk samen door er een draad doorheen te doen. Wissel bijvoorbeeld het kuiken af met een konijntje, of voeg nog meer dieren toe. Ook de papieren konijntjes en het ei van touw maken een mooie slinger. Er zijn nog veel meer mogelijkheden om een slinger van te maken, maar als je deze toch al hebt gemaakt, is het slim om ze te hergebruiken!

Lees ook: Zo verzorg je een complete paasbrunch