Zo geef jij een geslaagd tuinfeest

Lifestyle door Maj

De mooie lentedagen komen eraan en de temperaturen stijgen. Een heerlijk moment om het voorjaar in te luiden met een gezellig tuinfeest! Natuurlijk moet dit goed gevierd worden met hapjes, drankjes, muziek en vooral héél veel gezelligheid. Zo geef jij een geslaagd tuinfeest!

Dresscode 

Verzin een leuke dresscode voor je tuinfeest en maak deze passend bij het thema. Denk aan een bepaalde kleur (rood is helemaal hot), summer chique, tropical party of een Italiaanse avond. Pas de styling van je tuinfeest op de dresscode aan, dit maakt het feest net wat specialer.

Maak feestelijke uitnodigingen voor je tuinfeest

Dan is het tijd om uitnodigingen te gaan versturen. Stuur niet alleen een kort appje, maar maak er een feestelijke uitnodiging van. Deze zijn heel makkelijk te maken in een kant-en-klaar sjabloon op bijvoorbeeld Canva. Zorg ervoor dat het thema ook in de uitnodiging herkenbaar is en vergeet niet om de dresscode toe te voegen. Van deze vrolijke uitnodiging gaan je gasten zeker blij worden!

Cocktails, hapjes & nog veel meer lekkers

Lekkere hapjes en drankjes maken het tuinfeest helemaal af. Het is een optie om de hapjes alvast van tevoren klaar te maken, zodat je op de avond of dag zelf lekker kunt gaan genieten. Verder is het ook een super gezellige activiteit om cocktails te gaan maken. Zet alle ingrediënten en benodigdheden vast klaar, print een aantal recepten uit en shaken maar!

Muziek

Geen tuinfeest zonder goede muziek! Maak een aparte afspeellijst speciaal voor het tuinfeest. Wel zo leuk om de afspeellijst aan te passen aan het thema. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor Italiaanse muziek of rustige lounge muziek. Probeer natuurlijk wel rekening te houden met de buren (mits je die hebt) of nodig ze gewoon gezellig uit! Hoe meer zielen, hoe meer vreugd.

Sfeervol en gezellig maken in de tuin

Verlichting is heel belangrijk voor een tuinfeest. Hang wat leuke lichtslingers en lampjes op verspreid door de tuin. Het beste is om dit de avond of dag van tevoren alvast uit te testen. Om de tuin nog wat op te vullen, kun je hier en daar ook nog lampionnen ophangen. Vergeet niet om kaarsen door de tuin heen neer te zetten en wat leuke decoratie toe te voegen.

Zijn de weersvoorspellingen slecht? Laat je niet gek maken, maar wees creatief. Zet een partytent neer die je verlengt met je woonkamer. Als het echt te koud is, is het nog een mogelijkheid om heaters te huren. Zo maak je er alsnog een heel gezellig tuinfeestje van!