Recept voor heerlijke romige truffelrisotto
Truffel is een heerlijk ingrediënt en passend in heel veel gerechten. Denk bijvoorbeeld aan truffelbrie, truffelmayonaise en truffelravioli. Om je vingers bij af te likken zo lekker. Ben jij ook zo’n fan van truffel? Dan moet je dit recept voor truffelrisotto proberen.
Haal de volgende ingredienten in huis om dit heerlijke truffelrisotto recept voor 2 personen te maken:
100 gram boter
2 kleine teentjes knoflook
1 ui
120 gram risotto rijst
40 ml droge witte wijn
1 liter paddenstoelenbouillon
200 gram gemengde paddenstoelen
50 gram truffeltapenade
20 gram parmezaanse kaas
verse peterselie naar smaak
Bereidingswijze truffelrisotto
- Smelt boter in een diepe pan met een dikke bodem.
- Als de boter gesmolten is, fruit dan de ui. Voeg de geperste knoflook toe als de ui glazig is geworden.
- Komen de geuren van ui en knoflook al lekker omhoog kringelen uit de pan? Dan is het tijd om de risottorijst toe te voegen. Bak deze kort mee tot de korrels glazig zijn.
- Giet de wijn hierbij en laat dit helemaal oplossen.
- Breng ondertussen een pan water aan de kook voor de bouillon.
- Voeg per lepel een pollepel bouillon aan de rijst toe. Voeg pas een nieuwe schep bouillon toe als de vorige helemaal is opgenomen. Let wel op dat je de rijst niet aan laat bakken, blijf dus goed roeren!
- Blijf bouillon toevoegen tot de rijst gaar is.
- Verhit olie in een koekenpan en bak de gemengde paddenstoelen hierin.
- Proef de rijst. Gaar? Dan is het tijd om de truffeltapenade toe te voegen.
- Voeg de gebakken paddenstoelen aan de risotto toe.
- Strooi de Parmezaanse kaas eroverheen en roer dit ook door de risotto. Bewaar een beetje om de bordem mee op te maken.
- Maak de borden op met wat parmezaanse kaas en peterselie bovenop en serveer dit.
Eet smakelijk!