Zo geef je jezelf een ontspannende gezichtsmassage

Beauty & Mode door Maj

Een gezichtsmassage zorgt niet alleen voor ontspanning, maar het is ook daadwerkelijk goed voor je huid. Het verbetert de bloedsomloop en je huid maakt door de massage meer collageen aan. Hierdoor blijft je huid elastischer en soepeler. Heerlijk om na een lange dag jezelf te verwennen met een goede gezichtsmassage en wij leggen je uit hoe je dit doet.

1. Ontspannende omgeving

Kies een ruimte uit waar je de massage wilt gaan doen en maak het zo ontspannen mogelijk. Zet de kaarsjes aan, een ontspannend muziekje op en maak het jezelf comfortabel. Dim de lichten en pak er een lekker dekentje bij, telefoon aan de kant en genieten maar! Een opgeruimde en fijne omgeving, maakt de massage meteen meer relaxed. Je kunt er ook een soort routine van maken en dit bijvoorbeeld elke maandag- en woensdagavond doen. Zo plan je dit momentje echt voor jezelf in en maak je tijd vrij in de agenda.

2. Reinig de huid

Voordat je begint met masseren, is het belangrijk om de huid en je handen goed te reinigen. Doe dit met een cleanser en spoel het daarna af met lauwwarm water. Dep je gezicht daarna voorzichtig droog.

3. Olie op je gezicht

Olie is fijn om voor de massage aan te brengen, zodat je vingers makkelijker glijden tijdens het masseren. Gebruik een olie die jij fijn vindt en bij jouw huid past. Amandel- en arganolie zijn heel fijn om mee te masseren. Heb je een hele vette huid en gebruik je liever geen olie? Breng dan wel een hydraterende crème aan, zodat je gezicht gladder aanvoelt.

4. Gebruik tools

Masseer je liever niet met vingers? Er bestaan ook verschillende hulpmiddelen om je gezicht te masseren en toch de doorbloeding van je huid te stimuleren. Denk aan face roller of een gua sha, super makkelijk om hiermee te masseren en het voelt echt heerlijk aan. Met de gua sha kun je afvalstoffen uit je lichaam masseren en de face roller zorgt voor een strakke en jongere huid. Dit komt doordat de bloedcirculatie wordt bevorderd.

5. Gezichtsmassage

Het masseren is niet moeilijk, maar het is wel fijn om er even beeld bij te hebben. Je kunt veel filmpjes bekijken over hoe je het beste je gezicht kunt masseren. Ook bestaan er verschillende apps die je stap voor stap kunt volgen. Hierin wordt precies uitgelegd welke bewegingen je moet maken. Begin altijd bij het lymfegebied, ga dan verder naar de zijkanten van je gezicht, je voorhoofd en rondom de ogen. Last but not least pak je nog even je nek mee. Nu zie je er weer stralend en fris uit.