Ontspannende selfcare ideeën voor het weekend

Lifestyle door Maj

Ben jij aan het einde van de week ook zo toe aan een selfcare weekend en wil je even opladen voordat de nieuwe week start?We've got you covered! Plan een heerlijk ontspannend weekend in en neem even echt de tijd voor jezelf. Dus, maak je agenda vrij en geniet met deze heerlijke self care ideeën voor het weekend.

1. Spa dag bij je thuis 

Naar de spa gaan is een optie, maar jouw badkamer is ook een fijne plek om jezelf te vertoeven en in de watten te leggen. Trek je meest comfortabele pyjama aan en organiseer een spa dag bij je thuis. Kaarsjes aan, ontspannen badderen, een gezichtsmasker opdoen en je huid verzorgen. Heerlijk om na een drukke week even bij te trekken in je eigen kleine mini spa.

2. Schrijven

Klinkt niet heel relaxed, maar toch doet dit veel om je hoofd even helemaal leeg te maken. Schrijf alles wat in je hoofd zit van je af door alle to do's en dingen die je dwars zitten op te schrijven. Zo creëer je een opgeruimd hoofd, wat echt heerlijk is om de nieuwe week mee te starten. Je maakt bijvoorbeeld ook een gratitude journal. Hierin schrijf je op waar je dankbaar voor bent, welke dingen je waardeert en waar je nog wat meer aandacht aan zou willen besteden. Eigenlijk een soort mini reflectie op jezelf.

3. Bingewatch je favoriete serie

Toch liever even helemaal niks doen? Bingewatch dan je favoriete serie vanaf de bank. Trek een comfy outfit aan, pak wat snacks en een kop thee voor een mega ontspannende (luie) zondag.

4. Bakken en kokerellen

Als je graag even alle gedachtes verzet, is een middagje in de keuken een hele goede bezigheid. Bak een lekkere taart of maak leuke herfstkoekjes. Zet de muziek op een hoog volume en bakken maar!

5. Ontspannen wandeling of mediteren

Maak een wandeling in de natuur of ga lekker de stad in en drink een kop koffie to go. Op een regenachtige dag is het ook heerlijk om thuis te mediteren of bijvoorbeeld yoga te doen. Zorg ervoor dat je niet gestoord wordt en kom even helemaal tot rust tijdens een ontspannende meditatiesessie.

6. Ruim je huis op

Het klinkt niet zo heel erg 'selfcare', maar dat is het zeker wel. Een opgeruimd huis zorgt voor een opgeruimd hoofd. Pak een emmer sop en een vuilniszak erbij en laat de grote schoonmaak maar beginnen! Zet je favoriete podcast of muziek op, om het schoonmaken wat leuker te maken.

7. Skincare als selfcare

Skincare is iets waar je niet altijd uitgebreid de tijd voor hebt, maar als je dan weekend hebt is het ook erg fijn om hier wat extra tijd aan te besteden. Neem eerst een heerlijke douche en scrub je gezicht en lichaam om alle dode huidcellen te verwijderen. Na de scrub breng je een gezichtsmasker aan, deze kan je van tevoren zelf maken. Smeer je huid na het gezichtsmasker goed in met een voedende crème speciaal voor je gezicht. Et voilà, je skincare routine is compleet!