Zo organiseer je een heerlijke spa avond bij je thuis

Beauty & Mode door Maj

Af en toe is tijd voor jezelf nemen erg belangrijk: even opladen, me-time inplannen en volledig ontspannen. We hebben het allemaal wel eens nodig, maar wat nou als je gewoon even zin hebt om thuis te blijven en het een beetje budgetproof wilt houden? Wij laten je zien hoe je jouw badkamer tot een heerlijk spa resort omtovert. Laat het relaxen maar beginnen!

1. Maak je badkamer spa proof

Begin met je badkamer helemaal wellness klaar te maken. Zorg ervoor dat de temperatuur in je badkamer aangenaam is en dat er een lekkere spa geur hangt. Een fijne geur is een belangrijk onderdeel om jezelf volledig te laten relaxen. Je kan een roomspray gebruiken of een heerlijke geurkaars neerzetten. Leg vervolgens je fijnste zachte handdoek klaar die je daarvoor even hebt opgewarmd bij de verwarming. Als laatste zet je een ontspannend muziekje aan om het echte spa gevoel naar je badkamer te brengen.

2. Relax modus

Nu ben jij aan de beurt, maak het jezelf comfortabel door een zachte badjas of comfortabele kleding aan te trekken. Doe je haren vast,  je sieraden af en zorg dat je helemaal make-up loos bent. Zet een glas water of kop thee klaar en vergeet vooral niet om tussendoor te hydrateren.

3. Gezicht verzorgen

Nu is het tijd om te beginnen met de spa avond, het gezicht verzorgen is hier een belangrijk onderdeel van. Eerst kan je gaan stomen door middel van een warme vochtige handdoek op je gezicht te leggen of met een stoomapparaat voor thuis. Daarna is het tijd om je gezicht te scrubben en alle dode huidcellen te verwijderen. Spoel de scrub na gebruik goed af en maak je gezicht weer droog. Na de scrub kan je ook nog een gezichtsmasker aanbrengen, deze kan je van tevoren zelf maken. Smeer je huid na het gezichtsmasker goed in met een voedende crème speciaal voor je gezicht.

4. Haarmasker 

Vergeet niet om je haren mee te nemen en hier ook een masker in aan te brengen, want af en toe kunnen onze lokken wel wat extra verzorging gebruiken. Heerlijk even laten intrekken en daarna uitspoelen.

5. Lichaamsverzorging

Neem een bad of een warme douche en kies voor een heerlijke body scrub of doucheschuim. Ga even lekker ontspannen met een goed boek erbij en probeer je telefoon aan de kant te leggen. Sla daarna een zachte hamamdoek of handdoek om je heen en smeer jezelf in met een huidolie of lotion. Trek een zachte badjas of pyjama aan en houd het spa gevoel nog even vast.

6. Mani- en pedicure

Om jezelf echt te verwennen kan je nog een mani- en pedicure doen, verzorg je nagels en lak ze in een mooie kleur. Na deze spa avond ben je weer helemaal herboren!