Zo bescherm je jouw haar tijdens de regen, storm en kou

Beauty & Mode door Maj

De herfst- en wintermaanden zijn weer begonnen. Deze maanden zijn erg gezellig en cozy, maar hebben ook een aantal nadelen. Met al die regen, storm en kou krijgt je haar het namelijk zwaar te verduren. Je krijgt pluizig en frizzy haar, wat zelfs een capuchon niet kan voorkomen. Wij geven je een aantal tips mee om jouw haar te beschermen tegen het koude winterse weer.

1. Haarverzorging

Na het wassen van je haren met shampoo, is het altijd goed om een verzorgende conditioner te gebruiken. Als je alleen shampoo gebruikt, blijven de haarschubben namelijk open staan. Conditioner zorgt ervoor dat deze weer sluiten. En kies altijd voor verzorgingsproducten op basis van natuurlijke ingrediënten!

2. Niet met nat haar naar buiten

Met haast nog met nat haar op de fiets? Dat kun je zeker wanneer het kwik straks een flink stuk daalt beter laten. Je loopt namelijk risico dat je haar bevriest, waardoor je haar kan beschadigen en afbreken. Je haar is sowieso breekbaarder als het nat is, dus ook bij een flinke stormbui op de fiets kan je haar sneller breken.

3. Gebruik geen hitte

Doordat de verwarming weer hoog staat, is de lucht in huis droger. Hierdoor wordt ook je haar droger. Door hitte tools te gebruiken, krijg je sneller last van beschadigd haar. Als je wilt dat je haar snel droogt, is het verleidelijk om op de heetste stand te föhnen. Toch is het beter om een föhn te gebruiken die je op verschillende hitte standen kunt zetten. Probeer eens te föhnen met koude lucht of krul je haar zonder hitte met sokken (ja dit kan echt). Daarnaast is het zeer belangrijk om altijd een hittebescherming te gebruiken voordat je gaat föhnen en stylen!

4. Slapen met je haar omhoog

Doe je haar tijdens het slapen vast in een staart, knot of vlecht. Zo kan je haar minder 'bewegen' en heeft het dus ook minder de ruimte om te pluizen. Verder kan een satijnen kussensloop ook heel erg veel goeds doen voor je kapse

5. Niet te warm douchen

Logisch dat je in de winter verlangt naar een warme douche, maar voor je huid en haar kan je dit toch beter overslaan. Een te warme douche zorgt namelijk voor uitdroging. Probeer dus lauwwarm water te gebruiken, dat is al een stuk beter voor je haar.

6. Weerbestendig kapsel

Als je echt door wind en weer moet, is het handig om rekening te houden met een weerbestendig kapsel. Ga voor een lage knot of vlecht bijvoorbeeld. Zo kan je haar niet snel in de klit raken en blijft het mooi op z'n plek zitten.