Met deze tips zet je de perfecte eyeliner

Beauty & Mode door Maj

Een echte make-up struggle: je eyeliner wilt niet goed zitten. Beiden kanten zijn ongelijk en je wing wil niet mooi lukken: no stress, want vanaf nu is dit verleden tijd. Gelukkig hebben we bij Welke.nl hele fijne tips om dé perfecte eyeliner te zetten.

1. Voorbereiden

Een goede voorbereiding is het halve werk. Gebruik eerst een primer op je ooglid, dit kan een poeder zijn of een vloeibare crème. Breng vervolgens een transparante poeder aan om alles te fixeren. De primer zorgt ervoor dat je oogschaduw en eyeliner beter blijft zitten.

2. De eyeliner op je ooglid aanbrengen

Voordat je een wing gaat zetten, is het handig om eerst de eyeliner op het ooglid aan te brengen. Doe dit in kleine delen en zet elke keer een streepje met de eyeliner. Verbind deze 'markeringen' later aan elkaar, dit werkt vaak beter dan in een keer een hele lijn met eyeliner te zetten.

3. Een wing zetten

Er zijn een aantal handige trucjes om de perfecte wing te zetten. Eén trucje die handige werkt is het gebruiken van een lepel. Teken langs de rand van de lepel de wing af (gebruik hiervoor de bolling van de lepel). Je kunt het ook met een papiertje doen of bijvoorbeeld met een speciaal wing stempeltje. En onthoud: oefening baart kunst.

4. Oogschaduw

Vind je de eyeliner iets te strak gezet? Vervaag het lijntje dan met een oogschaduw in dezelfde kleur als de eyeliner. Zo geef je de eyeliner een iets 'zachtere' blik.

5. Bijwerken

Heb je een foutje gemaakt of ben je uitgeschoten? No worries. Pak er een klein wattenstaafje bij, doe er wat micellair water op en corrigeer de kleine foutjes.