Zo verzorg je het beste een droge huid

Beauty & Mode door Maj

Een droge huid kan heel erg vervelend zijn. Vooral in de wintermaanden hebben de meeste mensen er last van, dit komt door de droge en koude lucht. Je huid kan hierdoor erg trekkerig aanvoelen. Gelukkig zijn er een aantal fijne verzorgingstips en wij delen met jullie de beste zes!

1. Luchtbevochtiger in huis

Een luchtbevochtiger in huis kan de luchtvochtigheid in je woonkamer of slaapkamer verhogen, waardoor je minder snel een droge huid krijgt. Wanneer je de verwarming omhoog draait, wordt het namelijk droger in huis. Hierdoor kan je huid ook droger aanvoelen, maar door een luchtbevochtiger blijft de luchtvochtigheid op het juiste niveau.

2. Gebruik een vette en hydraterende crème

Een vette en hydraterende crème is essentieel in je skincare routine, doe dit twee keer per dag. Een lichte en dunne bodylotion of dagcrème is niet rijk genoeg om je droge huid mee te verzorgen. Breng als laatste stap ook nog een crème met SPF aan, zodat je huid goed beschermd is. Je kunt bijvoorbeeld bij de apotheek of drogist om meer advies vragen als je twijfelt welke crème geschikt is voor jouw huid.

3. Korter douchen 

Te warm douchen is erg slecht voor je huid en haar, het droog je huid namelijk uit. Probeer dus met lauwwarm water te douchen en stap vooral niet te lang onder de douche of in bad.

4. Geen agressieve producten gebruiken

Een hele belangrijke: vermijd producten met agressieve ingrediënten of geurstoffen. Denk aan een ingrediënt als natriumlaurylsulfaat, dit kan je huid gaan irriteren. Gebruik ook zo min mogelijk zeep en badschuim. Verder is het verstandig om op te passen met chemische stoffen in schoonmaakproducten, draag dan zoveel mogelijk handschoenen.

5. Vermijd het scrubben van je huid

Bij een droge huid heb je de neiging om te gaan scrubben, doordat je huid wellicht aan het vervellen is. Sla die scrubbeurt toch maar even over... de scrub kan namelijk je tere droge huid beschadigen. Gebruik dan liever een vettige crème om je huid weer te hydrateren.

6. Exfoliëren

Een exfoliant zorgt ervoor dat de dode huidcellen sneller loslaten. Nieuwe huidcellen worden sneller ontwikkeld, hierdoor straalt je huid weer als nooit tevoren. Het is dan ook veel beter om te exfoliëren in plaats van te scrubben. Je kunt beginnen met een aantal keren per week en het vervolgens opbouwen naar één keer per dag. Doe dit bij voorkeur in de avond, omdat je huid dan niet wordt blootgesteld aan de zon. Smeer anders een goede laag SPF op je gezicht.