Zo ruim je jouw volledige beautystash op

Beauty & Mode door Maj

Ben je druk geweest en heb je geen tijd gehad om je beautystash op orde te houden? Neem dan je beautystash eens goed onder handen met behulp van deze handige tips. Heerlijk om jezelf straks weer op te maken vanuit een opgeruimde beautyhoek.

1. Leg alle beautyproducten bij elkaar

Verzamel eerst alle beautyproducten en leg ze bij elkaar neer. Sorteer de producten op make-up (en dan op soort make-up), huidverzorging en haarverzorging. Nu is het tijd om oude producten weg te gooien en eens kritisch door te nemen welke je nog graag wilt houden en echt veel gebruikt. Gooi de producten weg die je sowieso niet meer gebruikt. Twijfel je over een product? Leg deze dan even op de 'twijfelstapel', hier kun je later nog eens naar kijken.

2. Is het product nog houdbaar?

Heb je een product al heel erg lang en is deze over de datum? Dan is het helaas toch echt tijd om het product weg te gooien. Onder het potje staat vaak hoe veel maanden een product houdbaar is na opening. Vooral als er een spf in zit, is het verstandig om het product niet meer te gebruiken. Deze werkt dan namelijk een stuk minder goed.

3. Schoonmaken

Nu je alle producten hebt verzameld en weet welke je gaat houden, kan het schoonmaken beginnen! Hiervoor kun je vochtige schoonmaakdoekjes of bijvoorbeeld babydoekjes gebruiken. Maak niet alleen de kastjes en lades schoon, maar ook de make-up producten zelf. Reinig ook alle make-up kwasten en niet te vergeten: je beautyblender, zodat alles goed schoon en gereinigd is.

4. Je beautystash indelen

Alles is helemaal clean en dat betekent: tijd om je beautystash in te delen! Deel alles netjes in en leg elk soort product bij elkaar. Het is ook fijn om de producten die je het meeste gebruikt vooraan te leggen, zo kun je er snel bij en hoef je niet alles over hoop te halen. Verder bestaan er speciale organizers voor je producten, deze kunnen een mooi overzicht creëren voor bijvoorbeeld je lipliners, foundations of mascara's.

5. Wat mis je nog?

Nu je alles weer op de juiste plek hebt liggen, kun je nog nieuwe producten aanschaffen. Let wel op: geen impulsaankopen! Kijk wat je echt mist en ga voor goede kwaliteit. Laat je adviseren en koop pas iets als je echt weg bent van het product. Zo heb je veel minder snel last van miskopen en ben je veel gelukkiger met de producten die je al hebt.