Geef je huid een glowy boost na de feestdagen

Beauty & Mode door Maj

Ongezond eten, desserts, drankjes, veel make-up, weinig slaap: na de feestdagen kan je huid vaak wel een boost gebruiken. Start het nieuwe jaar met een lekker me-time momentje en duik even wat dieper in je huidverzorging. Dus trek je badjas aan, zet een ontspannend muziekje op en pak je skincare erbij, want zo geef je jouw huid een glowy boost na de feestdagen.

1. Cleanse

Het alles begint bij het schoonmaken van je huid, zodat alle vuil wordt verwijderd. Na alle party make-up die je hebt gedragen, is het belangrijk om je huid goed te reinigen en dus cleansen. Maak eerst je gezicht nat, vervolgens masseer je de cleanser in en spoel je het af.

2. Exfoliëren

Exfoliëren is een fijne stap in je verzorgingsroutine, want dit zorgt ervoor dat de dode huidcellen worden verwijderd. Zo krijg je weer een heerlijk zacht huidje. Ook laat een exfoliant je huid meer stralen en ontstopt het je poriën. Heerlijk toch!

3. Stomen

Het stomen van je huid zorgt ervoor dat je poriën worden geopend en je gezicht wordt gereinigd, doordat het vuil en andere afvalstoffen uit je huid wegtrekt. Wel zo handig dus na een aantal dagen ongezond eten en veel make-up. Ook zorgt het ervoor dat de producten die je hierna gaat aanbrengen, beter kunnen worden opgenomen.

4. Maskertjes

Nu is het tijd om je huid te gaan voeden en hydrateren. Ga dus voor een maskertje die je huid weer even helemaal hersteld en je een glowy finish geeft. Neem dus geen maskertje die je huid juist uitdroogd, dat is heel zonde!

5. Moisturizer

Moisturizers voeden je huid en maken je routine compleet. Je hebt verschillende soorten moisturizers en elk soort doet weer iets anders voor je huid. Het is belangrijk om te weten welke formule het beste bij jou past. Het is ook een optie om zelf een moisturizer te maken. Wij leggen je uit hoe je dit makkelijk en snel doet met maar een paar ingrediënten.

6. Make-up loos

Na alle lagen foundation, bronzer, glitter highlighter en concealer is het nu wel heel fijn om je huid even te laten luchten. Probeer tijdens deze 'detox' zo min mogelijk make-up te dragen. In ieder geval tijdens de me-time dag even helemaal geen make-up en anders een lichte cc-cream bijvoorbeeld die niet te zwaar op je huid draagt. En vergeet natuurlijk geen SPF te dragen, wanneer je de deur uit gaat!