Make-up tip: zo breng je het mooiste highlighter aan

Beauty & Mode door Maj

Highlighter zorgt voor een mooie finishing touch en geeft een frisse uitstraling aan je make-up look. Het geeft je een natuurlijke glow, waardoor je bepaalde delen van je gezicht meer accentueert. Highlighter in je ooghoeken zorgt er bijvoorbeeld voor dat je ogen groter lijken en wanneer je het op het puntje van je neus aanbrengt, krijg je meer symmetrie in je gezicht. Wij showen je hoe je het mooiste highlighter aanbrengt.

Op deze plekken breng je highlighter aan

1. Jukbeenderen

Breng de highlighter op je jukbeenderen aan om dit gedeelte van je gezicht meer naar voren te laten komen. Je krijgt hiermee een smaller gezicht en zorgt voor meer (bot)structuur.

2. Binnenkant ogen

Pak er een klein kwastje bij en breng een puntje highlighter aan in de binnenkant van de ogen. Je kunt dit ook met het topje van je vinger doen. Zo krijg je een frisse en uitgeslapen look. Ook zorgt het ervoor dat je ogen optisch groter lijken.

3. Onder de wenkbrauw

Wanneer je highlighter aanbrengt onder je wenkbrauw, lift je de wenkbrauwen en je ogen. Breng het met een klein kwastje aan vlak onder de wenkbrauw.

4. Op het puntje van je neus

Door hightlighter op je neus wordt je gezicht symmetrischer en in combinatie met contour creëer je een smallere neus.

5. Cupidoboog 

Wil je je lippen graag optisch groter laten lijken? Doe dan een beetje highlighter in de cupidoboog van je lip. Gebruik ook een lipliner in combinatie met een mooie gloss of lippenstift voor de perfecte lippen! Breng ook highlighter aan op je kin, om je lippen nog voller te laten lijken.

Zo breng je het mooiste highlighter aan

Er bestaan twee verschillende soorten highlighter, namelijk vloeibare-en poeder highlighter. Vloeibare highlighter geeft een glowy look en kan soms iets intenser zijn. Je brengt dit het mooiste aan door eerst met de basis te beginnen, zoals je foundation en contour. Doe vervolgens een paar drupjes vloeibare highlighter op je vingers en breng deze zachtjes aan op de gewenste plekken zoals beschreven hierboven. Het is wel belangrijk om alles goed te blenden, zodat er geen streep ontstaat. Fixeer het geheel met een fixing spray, zodat alles goed op de plek blijft zitten.

Highlighter poeder is iets makkelijker en sneller aan te brengen. Je begint wederom met de basis van je make-up. Als deze erop zit, pak je er een highlighterkwast bij (vaak een vlindervormige kwast) en doe je er een klein beetje poeder op. Begin beter met te weinig product op de kwast, dan te veel. Breng de highlighter aan en blend dit mooi uit. Wil je toch nog iets meer shine? Breng dan nog een laagje aan, zo bouw je het rustig op. Fixeer je gezicht met een fixing spray, om je make-up de hele dag mooi te houden. En ta-da! Je glowy make-up look zit erop.