Lifehack: raak je sokken nooit meer kwijt in de wasmachine

Life Hacks door Maj

We herkennen allemaal wel deze frustratie: het verdwenen sokken verhaal. Je gooit een aantal sokken in de wasmachine en als de sokken eenmaal in je lade belanden, vind je plotseling allemaal enkele sokken. Waar die tweede is gebleven? Nobody knows. Super vervelend, maar het blijft een mysterie. Toch doe je wel iets tegen deze frustratie en wij delen natuurlijk onze handige tips met jullie!

1. Waszakje

Het enige wat je nodig hebt voor deze lifehack is een... waszakje! Zoek je sokken voordat je ze gaat wassen bij elkaar en was ze samen in een waszakje. Zo weet je zeker dat alle even paren in het zakje moeten zitten. Easy peasy lemon squeezy!

2. Sokken vastknopen

Tromgeroffel... deze lifehack is echt mega handig! Er bestaan dus sokken met knoopjes bovenaan, zodat je ze gewoon tijdens het wassen aan ekaar vastmaakt. In de wasmand, wasmachine en sokkenlade. Ideaal toch? Natuurlijk kan je ook zelf een knoopje vastmaken aan je sokken. Vooral bij hoge sokken is dit een fijne oplossing, bijvoorbeeld voor je sportsokken! Een setje sportsokken dat net boven je sneakers piept, is toch leuker als het matcht met elkaar (in plaats van een rode sok en een oranje).

Gooi oude sokken niet meteen weg

Zijn je sokken echt oud en sta je op het punt om ze weg te gooien? Wij weten hier wel raad mee.

1. Decoratieve pompoen

Rond deze tijd van het jaar zijn er ontzettend veel leuke DIY’s om op te pakken. Voor je het weet zit je alweer aan de kerst knutsels, maar voor het zo ver is toch nog even aan de slag met pompoenen. En ook daar hebben we een leuke DIY voor. Zo maak je een decoratieve pompoen van een oude sok. Altijd leuk om een middagje met de kids te ondernemen!

2. Opbergen

Dikke wollen sokken gebruik je om breekbare dingen op te bergen, denk aan kerstballen en glaswerk. Fijn wanneer je gaat verhuizen of iets veilig wilt opbergen in een doos!

3. Icepack

Wil je iets verkoelen en heb je geen icepack in huis? Dan maak je met een enkele sok makkelijk een icepack! Zo bescherm je toch je huid tegen de kou.

4. Baking soda

Baking soda zorgt ervoor dat geurtjes worden geabsorbeerd. Met een sok en wat bakingsoda verminder je flink de geurtjes. Vul de sok met wat baking soda en knoop deze dicht. Ruikt je auto bijvoorbeeld wat muf? Leg dan een aantal sokken neer en het ruikt weer fris!