Zo maak je zelf salted caramel ijs

Food door Chloe

Salted caramel: we beginnen bij het schrijven al te watertanden. Niet zo gek, want wij hebben een heerlijk recept gevonden voor een heerlijke salted caramel roomijs. We gaan er dan ook niet langer omheen draaien, want dit wil je gewoon proeven. Komt 'ie dan!

Salted caramel roomijs

Ja het is echt net zo lekker als het klinkt: salted caramel roomijs. Even wat anders dan een salted caramel latte macchiato. Dit is het perfecte recept voor deze zomer. En we waarschuwen je alvast, want deze kan je echt niet laten staan.

Ingrediënten

  • 750 ml slagroom
  • 300 gram suiker
  • 300 ml halfvolle melk
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 eetlepel roomboter
  • Water
  • Zeezout

Zo maak je het salted caramel roomijs

  1. Pak een steelpannetje en doe hier de suiker in met 125 ml water. Verwarm de suiker langzaam tot de suiker is opgelost en een amberkleur krijgt. Je hoeft niet te roeren, maar je kan het pannetje wel langzaam heen en weer bewegen.
  2. Haal de pan van het fornuis en voeg hierna 250 ml slagroom toe samen met de boter en wat zout. Roer het mengsel nu door en laat hierna afkoelen.
  3. Doe de helft van de zelfgemaakte karamel nu in een kom en houd de andere helft even apart. Voeg nu de overige slagroom, de melk en het vanille extract toe aan de kom en meng het goed door elkaar.
  4. Doe het mengsel hierna in de ijsmachine. Zorg er wel voor dat het goed koud is. Is het ijs klaar? Dan schep je ook de andere helft van de kramel er doorheen. Roer deze er voorzichtig doorheen zodat deze nog goed zichtbaar blijft.
  5. Vries het nu in voor een paar uur en je kan genieten van je eigen ijs!