Dessert voor Eerste Paasdag: tiramisu paashaasjes

Food door Chloe

Pasen staat alweer bijna voor de deur en dat is een goed excuus om weer wat heerlijke recepten uit te proberen. Ga jij dit jaar naast het Paasontbijt ook genieten van een heerlijk diner? Dan hoort daar natuurlijk een dessert bij. Gelukkig hebben wij het perfecte toetje voor de komende paasdagen. Deze tiramisu paashaasjes zijn namelijk precies wat je zoekt. 

Tiramisu paashaasjes

Met tiramisu zit je natuurlijk altijd wel goed. Dit heerlijke dessert is een feestje voor je smaakpapillen. Wil jij het dit jaar extra bijzonder maken? Dan kan je ook tiramisu in de vorm van een paashaas maken. Hoe je dat doet leggen wij je uit.

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 100 gram basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 250 gram mascarpone
  • 12 lange vingers
  • 50 ml koffie
  • 50 ml amandellikeur
  • Cacaopoeder
  • Bruin en wit bakkerspotlood.
  • Extra benodigdheden: 4 kleine glaasjes.

Bereidingswijze tiramisu paashaasjes

  1. Scheid de eierdooiers van het eiwit en meng de dooiers nu met de basterdsuiker en de vanillesuiker. Voeg na 5 minuten de mascarpone toe en meng tot het egaal is.
  2. Klop de eiwitten stijf en voeg deze ook toe aan het mengsel. 
  3. Meng de koffie met de amandellikeur en dip hier één voor één de lange vingers in. Hiermee bedek je de bodem van de glaasjes.
  4. Doe nu een laag van het mascarpone mengsel over de lange vingers. Hierna voeg je nog een laag lange vingers toe en nog een laag van het mascarpone mengsel.
  5. Laat de tiramisu nu zo'n vier uur rusten in de koelkast.
  6. Bestrooi de glazen nu met cacaopoeder.
  7. Gebruik lange vingers om oren van te maken. Maak met het bakkerspotlood de ogen en de mond en je hebt je eigen tiramisu paashaasjes.