Dit zijn de 3 lekkerste smoothie recepten om je dag gezond te beginnen

Food door Maj

Je dag goed en gezond beginnen doe je met een heerlijke smoothie. Maar welke smoothies zijn nou goed voor je en niet geheel onbelangrijk: om te smullen? Wij delen 3 overheerlijke recepten die ook nog eens makkelijk te maken zijn, lekker als tussendoortje, bij je ontbijt of als je haast hebt voor onderweg!

1. Groene smoothie

Ga je voor de gezonde optie en wil je vooral vitamines binnenkrijgen? Mix dan 80 gram spinazie uit de diepvries, 1 banaan, 100 gram mango en 100 ml yoghurt in een blender of staafmixer. Je kan er nog een ander soort groen als bleekselderij aan toe voegen voor extra power en genieten maar!

2. Ontbijt smoothie met appel en kaneel

Deze smoothie is lekker als ontbijt en voedt goed vanwege de toegevoegde havermout. Doe hiervoor 1 appel, 175 ml (plantaardige) melk, 3 eetlepels havermoutvlokken en 1/2 theelepel kaneel in een blender of staafmixer. Als de smoothie goed gemengd is, kan het in een glas worden geserveerd. Voeg nog een snufje kaneel toe als topping. Trust me, smaakt echt net als een appeltaartje alleen dan iets gezonder!

3. Smoothie met frambozen en banaan

Deze smoothie is echt mega lekker en verfrissend. Mix 80 gram bevroren frambozen, 1 banaan en 150 ml (plantaardige) melk. Ook heel lekker om nog een paar blaadjes verse munt toe te voegen. Even goed blenden, opdienen in een glas en je frambozen smoothie is klaar.