Met dit trucje heb je nooit meer een stinkende sporttas

Life Hacks door Chloe

Onze sporttassen worden enkel en alleen gebruikt voor sportkleding. Dit heeft vooral te maken met de geur die er vanaf komt. Want laten we eerlijk zijn, die is niet fris. Door je bezwete kleding hierin te vervoeren kan je sporttas al snel gaan stinken. Wil je dit nou voorkomen? Dan hebben wij een geniaal trucje waardoor je tas nooit meer stinkt.

Stinkende sporttas

Wat je ook probeert, dikke kans dat ook aan jouw sporttas een naar geurtje hangt. Dat is natuurlijk niet zo gek. Doordat je je bezwete sportkleding en schoenen hierin vervoert ontstaat er al snel een onaangename geur. Door de vochtige omstandigheden is het namelijk de perfecte plek voor bacteriën om te groeien. Nou kan je met mazzel je tas in de wasmachine gooien, maar dat kan zeker niet bij alle tassen.

Silica gel

De perfecte oplossing tegen een stinkende tas? Silica gel. Nou horen we je denken: 'wat voor gel?' Je kent ze vast wel. Je koopt nieuwe schoenen of een nieuwe tas en je vind er een wit zakje in met kleine gelballetjes. Dit wordt ook wel silica gel genoemd. Dit zit erin om het vocht te absorberen zodat het materiaal mooi blijft. En dat maakt ze nou ook zo handig voor in je sporttas. Omdat het vocht door deze gel wordt geabsorbeerd krijgen bacteriën geen kans meer om te groeien en zal je tas een stuk aangenamer ruiken.