Simpel trucje waarmee je jaarlijks 2000 kan sparen

Life Hacks door Lien

Sparen is niet altijd makkelijk. Vind je dit soms lastig? Je bent zeker niet de enige. Gelukkig bestaan er een aantal trucjes die het makkelijker maken om toch maandelijks wat meer over te houden. Er is een simpele manier om in een jaar €2000 bespaard te hebben. Lees hieronder hoe het werkt.

Trucje om geld te sparen

€2000 is natuurlijk geen mega bedrag, maar hé, alle beetjes helpen en het zou toch weer mooi genomen zijn. Het voordeel is dat je dit trucje gewoon naast je eigen spaarmethodes kunt uitvoeren. Je andere manieren van geld saven kunnen blijven bestaan, deze komt er gewoon extra bij. Dus, hoe werkt het dan precies? Dat leggen we voor je uit.

Je kent het vast: voor je gevoel heb je deze maand helemaal geen bijzonder grote uitgaven gedaan, maar toch blijft er minder over dan je had verwacht. En je had je nog zo voorgenomen om weer te gaan sparen. Zucht. Zo wordt het wel erg lastig om geld te saven. Gelukkig kun je dit op eenvoudige manier toch doen.

Dit is hoe het werkt: elke dag zet je een klein bedrag opzij wat je anders misschien zou hebben uitgegeven. Zo zet je op maandag het bedrag voor een koffie-to-go opzij, kies je tijdens het boodschappen doen voor de goedkopere opties of laat je die extra producten staan en op vrijdag houd je het bij wat minder drankjes tijdens het uitgaan. Dit bespaart je op de lange termijn veel geld. Zo ziet het er ongeveer uit:

Maandag: €3

Dinsdag: €3

Woensdag: €4

Donderdag: €6

Vrijdag: €12

Zaterdag: €9

Zondag: €4

Op deze manier spaar je zonder dat je het in de gaten hebt best veel erbij in de week. Doe je dit 52 weken in het jaar? Dan heb je €2000 extra kunnen sparen. Dat is dan weer heel fijn.

Ook interessant: met deze trucjes zorg je voor meer tevredenheid in je leven