Waarom je je planten af en toe een ijsblokje moet geven

Life Hacks door Chloe

Met dit warme weer zijn we allemaal wel op zoek naar wat verkoeling. We grijpen dan ook snel naar een lekker ijsblokje om in ons drinken te doen. Maar ze zijn niet alleen goed voor je drinken, maar ook voor je planten. Hoe dat zit leggen wij je hier uit.

Planten te veel water geven

Heb jij altijd moeite met je planten de juiste hoeveelheid water geven? Dat snappen we helemaal. De meeste mensen geven hun planten ook te veel water, waardoor ze uiteindelijk zelfs dood kunnen gaan. Dit komt omdat de bovenste laag dan uitgedroogd lijkt, terwijl er onderin de pot eigenlijk nog genoeg water zit. Maak jij je daar ook schuldig aan? Dan hebben wij een geniale tip voor je.

IJsblokjes geven aan je planten

Iedere plant heeft andere behoeften en dus een andere hoeveelheid water nodig. Je kan online makkelijk vinden hoeveel water een plant nodig heeft, maar in je gieter zie je natuurlijk niet hoeveel er precies in gaat. IJsblokjes zijn daarom de ideale oplossing. Ze staan ongeveer gelijk aan 15 ml water en dus is het makkelijk te meten hoeveel water je ze geeft.

Langzaam wateren

Wanneer je je planten zelf water geeft, dan geef je ze in één keer een hele scheut. Een ijsblokje daarentegen heeft even tijd nodig om te smelten. Zo heeft je plant meer tijd om het vocht te absorberen. Veel beter voor je plant dus. Gooi je vriezer dus vol met ijsblokjes en je geeft je planten altijd de juiste hoeveelheid water.