Dit is hét wondermiddeltje tegen kalkaanslag

Life Hacks door Chloe

Sta jij iedere week weer te ploeteren om alle kalkaanslag van je douchewand af te krijgen of de kraan te boenen? Kalkaanslag verwijderen kan een behoorlijk klusje zijn. Je krijgt het vaak niet weg door er even met een doekje langs te gaan. Maar wist je dat er een wondermiddeltje tegen kalkaanslag bestaat? En we hebben nog meer goed nieuws, want je hebt het waarschijnlijk al in huis.

Wondermiddeltje tegen kalkaanslag

Heb jij alle anti-kalk middelen al geprobeerd, maar blijft het toch een gedoe om het goed schoon te krijgen? Say no more. Je hebt namelijk het wondermiddel tegen kalkaanslag gewoon in huis liggen. Bakpapier schijnt de perfecte oplossing te zijn om kalk snel en effectief te verwijderen!

Bakpapier tegen kalkaanslag

Goed, dit klinkt nogal gek, maar het werkt echt. Scheur een stuk van je rol bakpapier af en maak er een prop van. Gebruik deze vervolgens om over de oppervlakken te wrijven waar de kalk zich bevindt. Even boenen en het is zo verdwenen.

Kalkaanslag voorkomen

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Ondanks dat het met bakpapier een stuk sneller gaat, kost het nog steeds veel tijd. Zorg er dus voor dat je de kraan altijd droogt na het douchen. Zo zal er veel minder kalk ontstaan en ben je nog sneller klaar met schoonmaken.