Dit kun je allemaal doen met eierschalen

Life Hacks door Maj

Na het eten van je eitje gooi je vaak de eierschalen meteen weg, maar je kunt deze voor heel veel verschillende doeleinden gebruiken. Ben je benieuwd waarvoor je de eierschalen allemaal kunt gebruiken? Wij zetten het voor je op een rij.

1. Mest voor je planten

Bewaar je eierschalen om ze toe te voegen aan de grond van je planten. Er zit namelijk veel calcium in eierschalen. Maak ze klein en meng ze vervolgens met de potgrond. Je kunt ze ook gebruiken als mest voor je moestuin.

2. Tegen ongewenste diertjes in je moestuin

Veel planten in je moestuin kunnen worden opgegeten door ongedierte. Door de eierschalen op de grond rondom te planten te leggen, kunnen de beestjes niet bij de moestuin.

3. Voor de vogeltjes

Wanneer vogeltjes knabbelen op eierschalen, krijgen ze calcium binnen. Zeker voor vrouwenvogeltjes is het super goed om extra calcium binnen te krijgen. Om ervoor te zorgen dat de vogels erop gaan knabbelen, kun je de eierschalen bijvoorbeeld mengen met wat voer.

4. Soep maken

Heb je wat extra calcium nodig? Kook dan een eierschaal mee in de soep. Natuurlijk moet je deze er later wel uit halen, maar hierdoor krijg je dus calcium binnen via je zelfgemaakte soepje!

5. Voor je huisdier

De eierschalen zijn erg goed voor honden en katten. Er zitten veel mineralen en vitamines in een eierschaal, waardoor ze bijvoorbeeld een mooie vacht krijgen. Pas wel op met oude of juist hele jonge hondjes, zij kunnen sneller last krijgen van verteringsproblemen.

6. Schoonmaken 

Yes, je leest het goed. Je kunt namelijk schoonmaken met eierschalen. Ze schuren goed, waardoor je vastgekoekt eten kunt weghalen in bijvoorbeeld je pannen. Ideaal toch?

Zo pel je razend snel een eitje

Nu je weet wat je allemaal kunt doen met de overige eierschalen, wil je het natuurlijk ook graag uittesten. Dus dat betekent: eitjes pellen! Zo pel je razend snel een eitje.

  1. Je begint met het koken van een eitje.
  2. Zodra deze klaar is, pak je er een drinkglas bij.
  3. Je doet het eitje in het glas en vult deze aan met koud water.
  4. Leg vervolgens je hand boven op het glas en begin te schudden met het glas. Doe dit voor ongeveer 4 seconden. 
  5. Et voilà, je ziet dat de schil van het ei er gewoon volledig af is. Deze kun je nu dus weggooien en lekker genieten van je warm gekookt eitje. Een geweldige lifehack voor in de keuken, right?