Zo krijg je grasvlekken gemakkelijk uit je kleding

Life Hacks door Chloe

Met dit lekkere weer zijn we veel buiten. Dan kan het zomaar zijn dat je even lekker in het gras gaat zitten om te relaxen. En ook kinderen spelen nu natuurlijk maar al te graag buiten. Dit alles is natuurlijk heerlijk, maar laat je vaak ook met een probleem achter. Grasvlekken ontstaan namelijk ontzettend snel. Gelukkig hebben wij de manier gevonden om ze te verwijderen.

Grasvlekken verwijderen met groene zeep

Groene zeep is een echt wondermiddel. Het is dan ook geen verrassing dat je er ook grasvlekken mee weg kan krijgen. Smeer de vlek in en wrijf het goed in de stof. Vervolgens gooi je het kledingstuk gewoon in de wasmachine en weg is de vlek!

Afwasmiddel

Deze zagen we dan weer niet aankomen, maar ook afwasmiddel schijnt een echt wondermiddeltje te zijn. Je smeert het op de vlek en laat het hierna even intrekken. Wrijf het voor de zekerheid nog even goed in. Hierna doe je het kledingstuk ook weer in de wasmachine en de vlek verdwijnt als sneeuw voor de zon.

Alochol

Mocht dit allemaal niet lukken, dan is er nog één laatste redmiddel. Alcohol is een stuk hardnekkiger, maar ook effectief. Gebruik hiervoor pure alcohol zoals Sterilon. Gooi er hierna nog wat vlekkenpoeder overheen en laat goed intrekken. Als het goed is moet de vlek nu na één wasbeurt echt verdwenen zijn.