Tips om jouw kledingkast eens echt goed op te ruimen

Hobby door Michelle

Je kledingkast opruimen en schoonmaken is vaak een tijdrovend klusje, vandaar dat we het zo lang mogelijk proberen uit te stellen. Toch is een schoonmaakbeurt op z’n tijd echt nodig. Maar waar moet je beginnen? Er liggen waarschijnlijk kledingstukken in je kledingkast die je al een lange tijd niet meer draagt of past, toch blijft het moeilijk om definitief afscheid te nemen van kleding. Met deze tips krijg jij je kledingkast weer helemaal op orde!

Haal al je kleding uit de kast

Het klinkt misschien een beetje raar maar het is echt de beste manier om te beginnen aan de grote schoonmaak. Als jij je kledingkast al een lange tijd niet hebt opgeruimd ben je waarschijnlijk het overzicht volledig kwijt, tijd om daar verandering in te brengen dus! Wees gerust, je hoeft niet je volledige kledingkast in een keer op de vloer te gooien, je kunt het ook in stappen doen. Begin bijvoorbeeld met je spijkerbroeken, dan je T-shirts enzovoort. Vervolgens kun je het weer makkelijker indelen. Vervolgens komt het schoonmaken van je kledingkast aan de orde. Zodra jij je kledingkast in lege staat ziet zal het je opvallen hoeveel stof zich kan verzamelen in je kast, vooral in de kleine hoekjes die eigenlijk altijd wel worden overgeslagen. Dus, hoog tijd om daar even mee aan de slag te gaan.

Voorkom rommel in je kledingkast

Rommel in je kledingkast kun je al een beetje voorkomen tijdens het winkelen. Wees kritischer op jezelf en koop alleen kledingstukken waarvan je zeker weet dat je het gaat dragen. Want zodra je begint met het uitzoeken van je kledingkast zal het je opvallen dat er veel kledingstukken in hangen die je eigenlijk stiekem niet meer draagt, er is daarom ook geen reden om ze te bewaren. Wees streng voor jezelf, alleen dan eindig je met een strak opgeruimde kledingkast. Hierdoor blijft je kledingkast geordend en hangen er alleen kledingstukken in waar jij oprecht blij van wordt. Mocht je veel kledingstukken overhebben, dan zijn er echt genoeg manieren om van je kleren af te komen. Weggeven, verkopen of doneren het kan allemaal!

Zelf een kledingrek maken

Zodra je van de kledingstukken af bent die je niet meer droeg, is het tijd om je nieuwe garderobe netjes terug te leggen in de kast. Hierbij zal je merken dat er alleen kledingstukken de kast in gaan die jou gelukkig maken! Kies waar je welk kledingstuk wilt. Vouw je spijkerbroeken en T-shirts bijvoorbeeld netjes op, en hang de kledingstukken die snel kreuken op aan hangers. Geen hangers in je kledingkast? Dan kan je ook heel eenvoudig zelf een kledingrek maken. Het zal je verbazen hoe leuk en snel dat is geregeld! Zo kun je jouw favoriete items net iets mooier presenteren.

Met deze tips moet het zeker lukken om jouw kledingkast op orde te brengen, heel veel succes! Lees hier meer over je huis netjes en schoonhouden.