Botanical weddig: populaire bruiloftrend

Lifestyle door Lien

En bruiloft in een botanisch thema is chic, fris en zomers. Ben jij nog op zoek naar een mooie aankleding voor jouw huwelijksdag? Laat je dan inspireren met deze typische botanical wedding decoraties.

Een wand van bladeren

In één oogopslag een frisse look creëren? Dat doe je door een groene muur vol bladeren aan de versierde omgeving toe te voegen. Groen is natuurlijk dé kleur voor een botanische uitstraling, dus daarmee zit je helemaal goed. Je zou zo’n muur als achtergrond voor foto’s kunnen gebruiken. Perfect voor een Instagrammable wedding.

Decoratieslingers

Slingers van bladeren die net zo groen zijn als de wand: de decoratie begint al met elkaar te matchen. Hang de slingers rondom houten balken, over versierde tafels of andere plekken die wel wat extra versiering kunnen gebruiken. Zo ziet de ruimte er al een stuk feestelijker uit en komt het gewenste thema helemaal tot leven.

Een botanical locatie

Heb je nog geen locatie uitgezocht? Dan kan het misschien een idee zijn om voor een mooie botanische tuin of andere natuurplek te kiezen. Dit past natuurlijk helemaal binnen het frisse thema. Zo creëer je nog meer groen en is jouw dag zonder twijfel op en top botanical. Tijd om op zoek te gaan naar mooie locaties voor een openluchtbruiloft!

Botanical uitnodigingen

Zelfs in de kleinste details kun je het thema terug laten komen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de uitnodigingen? Deze hoeven helemaal niet standaard en saai eruit te zien. Laat ze aansluiten op het thema wat je in gedachten hebt en geef alvast een tipje van de sluier hoe jouw huwelijksdag gedecoreerd gaat zijn. Uitnodigingen versierd met kleine groene details en bloemen sluiten prachtig aan bij de botanical trend. Of misschien wil je wel een professionele illustrator inhuren, die unieke versieringen ontwerpt voor op de uitnodigingskaarten.

Een versierde bruiloftstaart

Om nog even door te gaan op kleine details: de taart kun je natuurlijk ook op het thema laten aansluiten. Ga voor mooie decoraties als groene bladeren die om de randen zijn gewikkeld, afgemaakt met kleine, bloemige touches. Eigenlijk wordt zo’n taart dan te mooi om op te eten! Met zulke versieringen zal het zeker een eyecatcher worden op jouw huwelijksdag.

Groene ceremonie

Breng het thema tot leven tijdens de ceremonie door ook hierbij genoeg aandacht te besteden aan versieringen. Denk bijvoorbeeld aan een boeket voorzien van genoeg groen dat prachtig matcht met de andere frisse tinten in de ruimte. Je zou ornamenten met takken en bladeren op kunnen hangen. Er zijn genoeg mogelijkheden om ook de ceremonie in een feestelijk botanical thema aan te kleden.

Ook interessant: trucjes om je gelukshormonen een boost te geven