Deze 5 podcasts zijn een absolute aanrader

Lifestyle door Lien

Het is soms heerlijk om te ontspannen met een podcastje op de achtergrond. Geluid aan en even nergens aan denken. Er bestaan tegenwoordige talloze van deze audioblogs: er is voor ieder wat wils. Ben je op zoek naar wat luchtig luistervoer? Hieronder hebben we de leukste podcasts voor je op een rijtje gezet.

Podcast Van Twee Kanten

In deze podcast vertellen stellen over hun relatie. Dit doen ze apart van elkaar en dat levert bijzonder luistermateriaal op! De geliefden hebben het over een heftige gebeurtenis in hun relatie. Overleeft de liefde ziekte of vreemdgaan? De stellen zijn openhartig over hun verlangens, geheimen en struggles onderling. Soms spreken ze deze zelfs voor het eerst hardop uit. Zeker een interessante om te luisteren dus.

Podcast Echt Gebeurd

Dan een andere in het kader van openhartigheid: Echt Gebeurd. Hierin delen mensen verhalen over iets wat ze hebben meegemaakt. En dit kan dus van alles zijn. Iets grappigs, ontroerends, herkenbaars – wat het ook is, het is heerlijk om naar te luisteren. Iedere maand leest er ook iemand voor uit zijn of haar puberdagboek van vroeger. Dit levert net zo bijzondere verhalen op.

Podcast BROERS

Als je niet van grof taalgebruik houdt, dan moet je deze vooral overslaan. De broers Sam en Rijk Hofman vertellen op hilarische manieren over hun ervaringen in het leven. Het gaat vooral over feestjes, vrouwen en toevallige situaties die zich hebben voorgedaan en de moeite waard zijn om te bespreken. Niks is te gek of taboe. Dit luistermateriaal is perfect voor als je toe bent aan het hardop moeten lachen.

Podcast NRC Future Affairs

Heb je zin in iets wat je kennishonger stilt? Dan is NRC Future Affairs echt iets voor jou. Hierin bespreken journalisten de meest pittige vraagstukken van de wetenschap. Een zoektocht langs het brein, filosofie, evolutiebiologie en kwantumfysica. De afleveringen draaien om alles rondom bewustzijn en het vinden van antwoord op de vragen: wat is bewustzijn? En hoe kan het dat wij een ervaring hebben? Zeker interessant om te luisteren als je op zoek bent naar wat diepgaander luistervoer.

Podcast Damn, Honey

Twee twenty-something vrouwen nemen je mee in hun zoektocht naar wat er komt kijken bij feminisme. Ze bespreken onderwerpen waarop dit van toepassing is in het dagelijks leven. Kortom: een podcast over alles waar je tegenwoordig als vrouw mee moet dealen. Luchtig en spontaan luistermateriaal voor tijdens het rijden naar je werk of rommelen in huis.

Ook interessant: trucjes om je gelukshormonen een boost te geven