Er even tussenuit? Dit zijn de mooiste bestemmingen in Italië

Lifestyle door Maj

On an evening in Roma.. Wie wil nou niet naar het Bella Italia? Het lekkerste Italiaanse eten, de mooiste omgevingen en een heerlijke sfeer. Toch zijn er een aantal bestemmingen in Italië die je zeker niet wilt missen en daarom zetten wij ze voor je op een rij.

1. Tropea

Gezelligheid, lekker eten, de knuste straatjes en de prachtige stranden is waar Tropea voor staat. De stad zelf is heel idylisch, waar je zeker voor een lekker diner in de pittoreske straatjes terecht kan.

2. Comomeer

Het Comomeer is vernoemd naar de grootste stad aan het meer, namelijk Como. Een prachtige omgeving met gezellige dorpjes, maar ook perfect om te wandelen, mountainbiken, surfen, zeilen of andere watersporten.

3. Dolomieten

Als je van de natuur houdt, past dit gebied waarschijnlijk heel goed bij jou. De dolomieten is een prachtig natuurgebied in het noorden van Italië. Wandel tussen de bergen of bezoek de bergmeren. Als je van wat meer activiteit houdt op vakantie, gaat dit zeker een hele indrukwekkende reis worden.

4. Cinque Terre

In één woord: prachtig! In Cinque Terre vind je de meest kleurrijke dorpen van Italië. Schilderachtige dorpjes met veel wandelpaden en mooie wijngaarden. Vertoef tussen de olijfbomen op de mooiste bestemmingen.

5. Gardameer

Een klassieker die niet mag ontbreken en oprecht ook erg mooi is, het Gardameer. Super leuk als je van fietsen houdt of met kinderen naar een camping wilt. Bezoek de talloze leuke dorpjes en natuurlijk lekker zonnen aan het Gardameer.

6. Sardinië

Als je dol bent op zon, zee, strand, dan is Sardinië wat voor jou. Sardinië staat bekend om de prachtige witte stranden en een heuvelachtig landschap met veel bezienswaardigheden. De perfecte zomervakantie!