Tips om een avondje gezellig te relaxen op de bank

Lifestyle door Maj

Ondanks dat het langzamerhand toch een beetje lekker weer moet gaan worden, is een avondje bankhangen altijd een goed idee. Even bijkomen van de drukke dag en lekker met je geliefde - of natuurlijk alleen voor een beetje me-time - neerploffen op de bank. Om je avond helemaal ontspannen te laten verlopen geven wij je vast een aantal tips mee om een avondje gezellig te relaxen op de bank.

1. Maak het jezelf comfortabel

Het jezelf comfortabel maken staat zeker op nummer één. Pak er een lekker warm plaid bij en de zachtste kussens die je hebt. Kussen geven je een extra steuntje in de rug, zodat je lekker kan ontspannen. Nog even een kopje thee naast je zetten en je bent in ieder geval lekker gesetteld voor de avond. 

2. Zorg voor een gezellige sfeer

Maak het gezellig door het licht wat te dimmen en de kaarsjes aan te steken. Het is een heerlijk gevoel als je woonkamer helemaal is opgeruimd en je als finishing touch nog even wat sfeer brengt. Trek de gordijnen dicht en trek je even helemaal terug in je cozy woonkamer.

3. Trek je favoriete huispak aan

Natuurlijk mag je favoriete chill outfit niet ontbreken. Stap lekker onder de douche, trek een warm en fluffy pak aan, ga voor een uitgebreide skincare routine en steek je haren omhoog om optimaal te genieten van een ontspannende avond.

4. Pak je favoriete snacks erbij

Een heel belangrijk onderdeel: je favoriete snacks. Zonder wat lekkers is je ultieme bankhang avond natuurlijk niet compleet. Pak wat te drinken en kijk je lievelingsserie onder het genot van een borrelplankje, een bakje chips of een gezond snackje zoals rauwe groentes met een dip. Bekijk hier nog meer gezonde late night snacks voor het slapengaan.

5. Een ontspannende activiteit

Als je een me-time momentje hebt, is het wel leuk om een kleine activiteit te ondernemen. Niet iets met veel inspanning, maar juist een relaxte activiteit. Denk aan het bingewatchen van je favoriete serie, het lezen van een boek of het luisteren van een podcast. En na dit avondje bankhangen ben je hopelijk weer helemaal opgeladen en klaar voor een goede nachtrust!