Help! Zo verwijder je snel een tomatenvlek uit je kleding

Life Hacks door Maj

Sta je net lekker in de keuken je favoriete gerecht te bereiden en oh no! Een tomatenvlek. Natuurlijk ook nog precies op je witte blouse, maar geen paniek. Met deze handige life hack is je blouse weer zo goed als nieuw en is er geen tomatenvlek meer te bekennen. 

Het wondermiddel tegen een hardnekkige tomatenvlek

Mega simpel, maar je moet het wel even weten. Citroen is namelijk dé oplossing tot een stralend wit kledingstuk. Een hele fijne hulptool dus om in huis te hebben als je in de keuken staat. Ga vooral snel aan de slag met het vlekken vrij maken van je kleding, want hoe langer je wacht, hoe minder dit wondermiddel effect heeft. Volg daarom vliegensvlug onderstaande stappen om jouw kleding weer brandschoon te krijgen.

5 stappen voor een vlekken vrij kledingstuk 

  1. Pak je kledingstuk met de vlek erbij en vul een grote kom met lauwwarm water.
  2. Maak een keukenpapiertje of doekje nat in de kom met lauwwarm water. Dep met dit doekje voorzichtig op de tomatenvlek en haal de eventuele pitjes van de tomaten weg.
  3. Snijd een citroen doormidden en knijp deze uit over de tomatenvlek. Laat dit 1 minuut intrekken.
  4. Spoel daarna het kledingstuk uit in de grote kom met lauwwarm water
  5. Even uitwringen en daarna mee laten draaien in een wasje. De vlek is verdwenen en jij kan weer lekker shinen in je outfit zonder vervelende tomatenvlek!

Lees hier hoe je andere hardnekkige vlekken uit je kleding kan verwijderen, thank us later!