6 plekken die snel vergeten worden tijdens het schoonmaken

Life Hacks door Maj

De lente komt eraan en dat betekent: de grote voorjaarsschoonmaak. Natuurlijk maken we ons huis regelmatig schoon en halen we een doekje over de kastjes. Toch zijn er een aantal plekken die we snel vergeten in het huishouden en waar je ook zeker even de tijd voor moet nemen. Dus als jij ook klaar bent voor een ultra schoon huis, dit zijn de 6 plekken die snel worden vergeten tijdens het schoonmaken.

1. De keukenkastjes schoonmaken

De keukenkastjes schoomaken is een werkje wat we het liefst allemaal uitstellen. Toch moeten we er een keer aan geloven is het voorjaar de perfecte tijd om er een doekje doorheen te halen. Haal alles uit je kastjes en check direct even alle houdbaarheidsdatums en of je de producten nog wel echt gebruikt. Maak een sopje en haal daarna een doekje door alle kasten. Even helemaal insoppen, droogmaken en weer ordenen. Het is even een klusje, maar wel een heerlijk gevoel als deze is geklaard!

2. Het koffiezetapparaat

Het koffiezetapparaat ontkalken is iets wat je snel over het hoofd ziet, maar wel belangrijk is om de levensduur van het apparaat te verlengen. Je kunt reinigen met speciaal reinigingsspul of gewoon simpel met azijn. Meng een halve liter azijn met een halve liter water en doe dit in het waterreservoir. Even een paar keer laten doorlopen door 'koffie' te zetten en daarna spoelen met water om een azijnsmaak te voorkomen.

3. De vriezer

De vriezer eens in de zoveel tijd onder handen nemen is geen overbodige luxe. Als er veel overtollig ijs aanwezig is, verbruikt je vriezer meer energie. Dus af en toe ontdooien kan geen kwaad. Dit kan je doen door de vriezer uit te zetten en leeg te halen. Ontdooi hem met een föhn voor sneller resultaat en leg een handdoek onderin voor het smeltwater. Als die volledig ontdooid is, goed schoonmaken met allesreiniger en daarna laten drogen voordat je hem weer aanzet.

4. De magnetron 

Met deze handige life hack is je magnetron schoonmaken snel gedaan. Plaats een bak met een liter water en een paar schijfjes citroen in de magnetron. Vijf minuten op de hoogste stand aanzetten, waardoor je de magnetron weer schoon 'stoomt'. Daarna even een vochtige doek erdoorheen halen en hij is weer brandschoon.

5. Alles verschuiven

Soms kom je niet bij verstopte plekken tijdens het stofzuigen en dweilen. Achter de kast of onder een stoel is bijvoorbeeld een moeilijk bereikbare plek. Verschuif daarom even alle meubels om de vloer hier een keer grondig schoon te maken. Het kan ook leuk zijn om dan meteen de indeling van je interieur een beetje te veranderen als je dan toch bezig bent!

6. Textiel wassen

Denk aan kussenhoezen, plaids of gordijnen. Trek hier even een momentje vooruit en check vooral goed de wasvoorschriften. Als ze niet gewassen kunnen worden kan je ze naar de stomerij brengen. Even een werkje, maar daarna is alles weer heerlijk fris.