3 x leuke activiteiten om je hoofd leeg te maken

Lifestyle door Zora

Heb jij zo'n dag dat jij niet kan stoppen met piekeren? Vermaak jezelf dan met een van deze drie leuke activiteiten om je hoofd leeg te maken. Succes gegarandeerd!

1. Kleuren voor volwassenen

Wat vroeger bekend stond als een eenvoudige, leuke activiteit voor kinderen, is nu een hulpmiddel voor het oefenen van een goede geestelijke gezondheid. Kleuren is de laatste tijd steeds populairder geworden, vooral voor volwassenen.

Terwijl kleurboeken voor kinderen stripfiguren en eenvoudige ontwerpen bevatten, hebben kleurboeken voor volwassenen ingewikkelde patronen van bloemen, kunstwerken, mandala's of dieren. Boeken zijn te koop en je kunt online gratis kleurpagina's afdrukken. Voor mensen die de voorkeur geven aan een digitale versie, zijn er veel kleur-apps beschikbaar voor mobiele apparaten.

 

2. Spa sessie thuis

Jezelf een spa en bauty treatment geven, geeft  zelfvertrouwen en een verbeterd gevoel van eigenwaarde, evenals de erkenning dat je het verdient om verwend te worden. Je bent de investering en de tijd waard en je moet je goed in je vel voelen. Tijd voor een pedicure of een lekker maskertje!

3. Knutselen & DIY-en

Onderzoek heeft aangetoond dat knutselen de stemming kan versterken, het zelfvertrouwen kan verbeteren en de algehele stress kan verminderen.

Knutselen creëert een situatie die sterk lijkt op die van meditatie. Als je bezig bent met een ambacht, concentreer je je op het hier en nu.  Op die momenten staat de tijd stil. Je bent in staat om de stressfactoren van het dagelijks leven te vergeten en deel uit te maken van iets dat volledig gescheiden is. Bovendien stimuleert knutselen de aanmaak van dopamine, de "feel good" neurotransmitter, die verantwoordelijk is voor plezier en genot!