Dit zijn de leukste winteractiviteiten om dit najaar te bezoeken

Lifestyle door Juliët

 Tijdens de koude wintermaanden is het heerlijk om in een knusse stemming te komen. Genieten van snert of warme chocolademelk, maar ook klungelen met de schaatsen op de ijsbaan. Deze volgende activiteiten zijn eigenlijk té leuk om te missen.

1. Winterfair Margriet (25 november 2022 t/m 1 december 2022)

Ook zo’n zin om in die winterse stemming te komen? Dan hebben wij een leuke activiteit voor je. Bezoek de Margriet Winterfair in de Brabanthallen! Een winterfeest dat ieder jaar door het tijdschrift Margriet wordt georganiseerd. Dit is alweer de 20e editie van de Winterfair in ’s Hertogenbosch. Van 25 november t/m 1 december is het zo ver. Een plek waar je gezellig met je moeder, vriendin of wie dan ook naartoe kunt gaan. Samen eindeloos cadeautjes kopen, producten testen en inspiratie opdoen. Overal staan winkeltjes en kraampjes en daarnaast zijn er ook nog optredens en workshops die je kunt bezoeken. De kaartverkoop is inmiddels gestart, dus wees er snel bij!


 2. IJsbeelden festival Zwolle (17 december 2022 t/m 5 maart 2023) 

Het Ijsbeelden festival is een uitstapje voor jong en oud. Ieder jaar komen de beste ijs kunstenaars uit de hele wereld naar Zwolle, om creaties te maken met ijs en sneeuw. Het gaat om maar liefst 275.000 kilo ijs en 275.000 kilo sneeuw. Dit jaar staat het thema “What a wonderful world” centraal. De ijssculpturen worden gebouwd tot wel 6 meter hoog. Niet niks! Er is zelfs een ice bar waar je lekker een alcoholische versnapering kunt krijgen in – je raadt het niet - een glas van ijs. Ice ice baby!


3. Amsterdam Light Festival (1 december 2022 t/m 22 januari 2023)

Het Light Festival is een jaarlijks terugkerend lichtfestival in de binnenstad van Amsterdam. Het festival vindt plaats rond de jaarwisseling, in december en januari. Bewonder de lichtkunstwerken te voet of varend in een rondvaartboot. Het thema dit jaar is Imagine Beyond, een reis naar de wereld van verbeelding. Denk aan virtuele bruggen, pratende lampen en omhoog stromend water. Luister op de boot naar de audiotour of laat een gids je alles vertellen. Met een speciale digitale routekaart kom je langs alle lichtkunstwerken.


4. Winterkasteel Muiderslot (17 december 2022 t/m 5 maart 2023)

Hoe zag het leven in een kasteel er vroeger uit in de winterse tijden? Samen zitten rond het haardvuur en lekkere warme chocolademelk drinken? Overwinteren ging er lang niet altijd even knus aan toe als je denkt. De realiteit ontdek je in het Winterkasteel Muiderslot. Met een audiotour kom je erachter hoe mensen aan warmte, licht, water en voedsel kwamen. Het kasteel is sfeervol ingericht. Je kunt er luisteren naar winterse verhalen of muziek, maar ook ouderwetse spelletjes spelen. Verder zijn er luxe lekkernijen en zijn er speciale winterwandellingen rondom het kasteel.


5. Winter station 2022 (24 december 2022 t/m 8 januari 2023)

Het Spoorwegmuseum is tijdens de winter anders dan anders. Het museum is namelijk omgetoverd in winterse sferen met onder andere kerstdecoraties en een antiek carrousel. Het museum in Utrecht staat bekend als een fascinerende plek waar je kunt ontdekken hoe de trein de wereld veranderd heeft. Tijdens de wintermaanden hebben we een heel ander hoogtepunt. Je kunt namelijk schaatsen tussen de treinen! Dat heb je vast nog niet eerder gedaan. Een echt familie-uitje, maar ook een plek om te borrelen met vrienden of collega’s. Een en al gezelligheid!