Recept: zelfgemaakt broodje bapao
Heb jij een stoompan in huis? Probeer dan eens broodjes bapao te maken! Je bent wat meer tijd kwijt als jij deze heerlijke snack van Chinese afkomst zelf gaat maken, maar het is het absoluut waard! Wij delen het recept met je.
Ingrediënten voor broodjes bapao
Bapao deeg
- 325 gram tarwebloem
- 1 theelepel instant droge gist
- 175 milliliter lauwwarm water
- 3 eetlepels suiker
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel bakpoeder
- Snufje zout
Vulling
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 150 gram gehakt
- 2 eetlepels ketjap manis
- 1 theelepel sambal oelek
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel tomatenpuree
Meer op Instagram
Broodjes bapao bereidingswijze
- Begin met het maken van het deeg door de tarwebloem, gist, water, suiker, twee eetlepels olijfolie, bakpoeder en zout in een kom te mixen met je handen. Zorg dat er een soepel deeg ontstaat en maak een bal met je handen.
- Dek de kom af met een theedoek en laat het deeg anderhalf uur rijzen op een warme plek.
-
Wanneer één uur is verstreken, kun je beginnen met de vulling. Snijd de knoflook fijn en snipper de ui. Fruit het even in een koekenpan met een scheutje olijfolie op middelhoog vuur.
- Voeg vervolgens het gehakt, sambal, komijnpoeder en tomatenpuree toe en bak dit vijf minuten mee terwijl je roert. Voeg eventueel een beetje water toe om het te verdunnen. Haal de pan van het vuur en zet het opzij.
- Knip het deeg nu in 10 stukken. Maak een balletje van elk stukje deeg en druk het plat. Voeg een goed gevulde eetlepel vulling toe aan elk stukje deeg en druk het een beetje aan.
- Vouw het deeg dicht en maak er opnieuw een bal van. Leg het vervolgens op een stukje bakpapier op een bakplaat en herhaal dit tot je alle tien broodjes bapao hebt gemaakt.
- Dek de bakplaat af met een theedoek en laat het 25 minuten rusten.
- Breng water aan de kook en zet de stoompan er bovenop. Leg de broodjes bapao in de pan en stoom ze gaar in tien minuten. Haal ze voorzichtig uit de pan.
- Serveer ze met chilisaus en smullen maar!