Zo zorg je ervoor dat je glazen altijd stralend de vaatwasser uitkomen

Life Hacks door Chloe

Je kent het vast wel. Je bent bezig met het uitruimen van de vaatwasser en het valt je meteen op dat je glazen niet helemaal schoon zijn. Ze zien er dof uit of je ziet wat kalkvlekken. Wil jij voortaan je glazen stralend uit de vaatwasser halen? Met deze tips kan dat.

Check je filter

In je vaatwasser zit een filter die al het vuil opvangt. Wanneer deze vuil is zal je dit ook zien aan je schone vaat. Dit zou dus best de reden kunnen zijn van jouw doffe glazen. Ook kan het zijn dat het filter verstopt zit. Op deze manier kan het vuile water niet goed wegspoelen en zien je glazen er dus ook niet heel fris uit. Door deze even te checken en schoon te maken kan je dus makkelijk je probleem oplossen.

Ontkalken

Net als ieder ander apparaat waat water bij komt kijken, zal ook je vaatwasser regelmatig ontkalkt moeten worden. Vooral als je veel kalkaanslag op je glazen ziet, is de kans groot dat kalk in de vaatwasser de oorzaak is. Een programma draaien met een beetje anti-kalk kan dan wonderen doen.

Verkeerd programma

Het zal je misschien verbazen, maar het kan ook zomaar zijn dat je een verkeerd programma gebruikt. De eco-stand wordt vaak gebruikt om zo energie te besparen, maar zorgt dus ook voor een minder grondige reiniging. Probeer eens het glazenprogramma en kijk hoe je glazen er dan uitkomen.

Glansspoelmiddel

Wil je je glazen nog wat extra glans geven? Voeg dan van glansspoelmiddel toe voor je de vaatwasser aanzet. Dit zal ervoor zorgen dat je glazen nog frisser de vaatwasser uitkomen dan normaal.