Vlekken in jouw matras? Zo kom jij er voor eens en altijd vanaf!

Lifestyle door Zora

Is er een ongelukje gebeurd en heb je een vlek in jouw matras? Geen paniek! Wij vertellen je hoe jij voor eens en altijd van de vlek afkomt.

Dit heb je nodig om een vlek uit jouw matras te verwijderen

  • Microvezeldoek 
  • Zuiveringszout 
  • Azijn
  • Afwasmiddel 
  • Sprayfles
  • Stofzuiger

1. Verwijder de vlek van jouw matras zo snel mogelijk

Als je snel handelt en een vlek ziet zodra deze zich voordoet, wrijf dan nooit.  Pak een microvezeldoek en dep de vlek voorzichtig weg totdat er geen resten meer zichtbaar zijn. Tip! Gebruik bij vloeibare vlekken geen keukenpapier!

2. Stofzuig het matras

Stofzuig het matras met een kruimeldief of met een speciale opzetsuk om al het viezigheid van het matras te verwijderen.

3. Spray een schoonmaakoplossing met azijn op het matras

Heb je geen idee wat de oorzaak van de vlek is? Begin dan met schoonmaken met gelijke delen warm water en azijn en een druppeltje wasmiddel. Gebruik een sprayfles om de schoonmaakoplossing op de vlek te spuiten en laat het 10 minuten intrekken bij een nieuwe vlek en iets langer bij een ouder ongelukje. Dep vervolgens de vlek. 

Gebruik een speciale vlekkenverwijderaar bij hardnekkerige vlekken of bij vlekken die veroorzaakt zijn door lichaamsvloeistoffen.

4. Strooi zuiveringszout op het matras

Zodra je de schoonmaakoplossing zijn werk hebt laten doen en je de vlek hebt verwijderd, strooi je zuiveringszout over het matras.  Dit kan schimmel helpen voorkomen en de kans verkleinen dat geuren in jouw matras blijven hangen.  Laat de baking soda minimaal 10 minuten intrekken en stofzuig het dan op.

5. Laat het matras aan de lucht drogen

Het is belangrijk om je matras altijd volledig te laten drogen voordat je je bed weer opmaakt.  Door zo min mogelijk vloeistof te gebruiken om de vlek te verwijderen, voorkom je schimmel en door het te laten luchten krijgt je matras de kans om te ademen.