Heeft jouw kat buiten de bak geplast? Zo verwijder jij de geur en vlekken

Lifestyle door Zora

Heeft jouw kat buiten de bak geplast? Geen paniek! De geur van kattenurine is echt onaangenaam, maar er zijn verschillende schoonmaakhacks om deze samen met de vlekken effectief te verwijderen. Wij vertellen je hoe.

Zo verwijder jij de geur en vlekken van kattenurine

Zodra je de vlek van kattenurine ontdekt, leg er wat keukenpapier op en zorg ervoor dat je alle vloeistof goed verwijdert. Het zal je enorm helpen!

Met zuiveringszout

Zuiveringszout is een uitstekende natuurlijke reiniger. Om de geur en vlekken van kattenurine te verwijderen, moet je het oppervlak eerst met water bevochtigen. Voeg vervolgens een beetje baking soda toe en laat het een half uur inwerken. Als die tijd verstreken is, wrijf je het mengsel in en spoel je het af met een vochtige doek.

Met azijn 

Schoonmaakazijn is een ander basisproduct dat je zal helpen om de onaangename geur van kattenurine en vlekken te verwijderen.  Om dit te doen, is het ideaal om te beginnen met het inwrijven van de vlek met water en neutrale zeep. Verdun vervolgens de azijn in twee delen water en breng het mengsel op de vlek aan. Laat het een paar minuten intrekken en verwijder het met een met water bevochtigde doek. Tip! Voeg een beetje citroensap aan het mengsel toe voor een frisse geur.

Met alcohol

Heeft jouw kat op de vloer geplast? Gebruik dan cohol om het schoon te maken. Het is zo simpel als een beetje alcohol op de vlek spuiten en een half uur wachten voordat je de vlek met water verwijdert.